We zijn er!!!!

We zijn er!!!!

Eindelijk…..mijn WiFi netwerkkaart werkt weer! Hieronder onze eerste bijdrage……vanavond of maandagmorgen volgt een grote update. Straks moeten we weg richting de Ameriacan Airlines Arena….Basketbal wedstrijd tussen Miami Heat en Boston Celtics kijken!!

De dag van vrijdag begon met vroeg opstaan want om 06:45 uur zou mijn vader voor de deur staan om ons weg te brengen naar Schiphol. Gelukkig vertrokken we op een vrijdag dus van een ochtendspits is dan geen sprake. Nar een ritje van 40 minuutjes werden we netjes voor Vertrekhal 1 afgezet en kon het inchecken beginnen. Deze keer vlogen we met Swiss, eerste keer maar ik had reeds goede verhalen gehoord van anderen dat dit een goede maatschappij zou zijn. Alles beter dan Martinair! De stoelen waren al gereserveerd door onze reis adviseuze Kirsten v.d. B. waarvoor nogmaals dank! We vertrokken precies volgens schema vanaf Schiphol met ons Edelweiss toestel naar Zurich alwaar we op tijd aankwamen. Toen met het metrotreintje naar de E Pier en daar aangekomen zagen we dat onze Airbus A340/300 al klaar stond.

Het ging allemaal zo relaxed…..het instappen verliep ook lekker op tijd en om 13:30 verlieten we de startbaan om richting Miami te vliegen. Toch nog een vlucht van zo’n 10 uur en 45 minuten. De gezagvoerder gaf aan dat het wat langzamer ging dan normaal want er was veel tegenwind. Ach ja….je stelt je er gewoon op in. We hadden goede plaatsen, een eigen entertainment centre en de iPod natuurlijk. De vlucht verliep redelijk rustig, alleen ter hoogte van de Bermuda’s gingen we wat stuiteren……het zal toch niet zo zijn dat……We hebben ons vermaakt met films als Ice Age 3, Taken of Pelham 1 2 3. Spelletjes als Weekend Miljonair, Memory en Space Invaders! Op de Ipod kwamen Pearl Jam, Alice in Chains, Dr. Dre en Kings of Lean voorbij….zeg maar een hoog #twockflight gehalte!

Toen het laatste puntje van de zon onderging raakten de wielen de landingsbaan van Miami Intenational Airport. Om 18:10 stonden we aan de Gate. Onze ervaring leert dat je dan snel bij de Douane Controle moet zijn want anders sta je weer tijden in lange rijen te wachten maar we wisten niet wat ons overkwam, 10 vingerafdrukken, een mugshot en 35 minuten later stonden we al buiten met onze koffers. Een absoluut record!! De Alamo shuttle bracht ons vervolgens naar de huurauto. We hebben een mooie Chrysler Sebring Convertible in de kleur wit. Hij is lekker nieuw want er staan pas 8000 mijl op de teller. Koffers erin en richting hotel gegaan. Inchecken ging ook snel, we hadden verteld dat we hier al voor de zoveelste keer waren en dat vonden ze erg leuk om te horen. We hebben de eerste nacht even in een tijdelijke kamer geslapen en en sinds gisteren slapen we in een nieuwe kamer. We wilden graag die nieuwe kamer hebben omdat we die ook in het verleden hadden. En die is lekker groot! Wel zo fijn als je twee weken in dezelfde kamer verblijft!

Zaterdagmorgen een prachtige zonsopkomst gezien en lekker wezen ontbijten. Heerlijk veel vers fruit en verse jus d’orange. Zo meteen gaan we even de koffers naar de andere kamer brengen en dan pakken we auto en gaan we even naar de Wallmart, even wat boodschapjes doen! Daarna waarschijnlijk door richting de Dolphin Mall om te shoppen…..zaterdag is de laatste dag van de Thanksgiving Sale dus we moeten even onze slag slaan!

Oh ja….voor ik vergeet. Het is vandaag lekker weer met af en toe een wolkje die voorbij drijft en zo’n 26 graden.

Zoals vermeld staat vanavond in ieder geval de basketbal wedstrijd tussen de Miami Heat en Boston Celtics op het programma…..en daar kijk ik echt al maanden naar uit!

Hier laten we het even bij voor vandaag en tot morgen!

Gr. Petra en Eus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *