Valentine’s Day in the USA

Valentine’s Day in the USA

15 februari 2009

Jarig zijn op 14 februari betekent ook jarig zijn op Valentine’s Day. Nu wordt er in Nederland steeds meer aandacht aan deze dag besteed maar zoals het hier in de USA wordt aangepakt is een heel ander verhaal. De dagen voorafgaand aan VTD wordt je werkelijk overspoelt met reklame’s , promotion’s, advertentie’s en wat nogal niet meer. Voor de Amerikaan is deze dag erg belangrijk. Toen ik een aantal dagen geleden wat formulieren moest invullen constateerde de dame aan wie ik deze formulieren overhandigde dat ik op 14 februari jarig ben. Oehoeweehoe….you’re a Valentine Baby! En of ik dit niet geweldig vond? Tja, ik ben gewoon jarig en vertelde haar dat het in Nederland lang niet zo’n betekenis heeft als hier in de USA. Daar keek ze wel van op….hoe was dat nu mogelijk? Ze wenste mij in ieder geval een leuke dag toe!

De eerste SMS ontving ik op 13 februari om 18.15 uur plaatselijke tijd. Mike G. uit DH was even vergeten dat er 6 uur tijdsverschil was maar in ieder geval de eerste haha. Uit voorzorg had ik mijn telefoon maar op “stil”gezet want ik was bang dat ik ’s nachts anders een paar keer wakker zou worden. Dat bleek een goed plan te zijn want toen ik om 8 uur wakker werd stonden er 6 berichten op! Werd ik wakker met een jarig of Valentine gevoel? Toch wel met een echt “jarig”gevoel. We zijn na het ontbijt in de auto gestapt en richting St. Petersburg gereden. Na aankomst de auto op de Pier geparkeerd en lekker gaan wandelen. Ondertussen kwamen er nog steeds SMS’jes binnen….erg leuk! Toen lekker een bak koffie gehaald en op de Pier van het uitzicht genoten. Wat foto’s geschoten van wat Pelican’s. Op een gegeven moment kwamen er Formule 1 geluiden uit mijn broekzak…..dat kon niet anders dan de Fam. G. uit N’veen zijn……toen ik opnam werd ik toegezongen door de hele familie! Helemaal geweldig……..

Voor een collega van Petra gingen we langs Tropicana Field, dit is de thuis basis van de Tampa Bay Rays. Afgelopen jaar de winnaar van de Baseball World Series. Even proberen wat foto’s te maken en een T-shirt scoren echter er was een evenement aan de gang waardoor we niet in de buurt konden komen. Erg jammer want aangezien ik zelf ook een Baseball fan ben, had ik het overdekte stadion ook wel van binnen willen zien!

We zijn toen richting St. Pete’s Beach gereden, het strand van St.Petersburg. Helaas begon het steeds meer te betrekken en toen we even bij een strandtentje wat gingen eten was het gewoon frisjes.

Gisteravond hebben lekker gegeten bij Chilis, toch wel 1 van onze favoriete restaurants als we in de US zijn. Gelukkig waren we er op tijd want het was ontzettend druk…..vanwege Valentine’s Day ging iedereen uit eten met zijn/hun/hem/haar geliefde(s).

Vandaag blijven we in de buurt, het weer is niet zo heel zonnig en er wordt wat regen verwacht. Vandaar dat we niet vandaag maar morgen naar de Universal Studios gaan. Zo meteen vertrekken we naar The Florida Mall, lekker overdekt dus geen last van eventuele regen! Verder staat deze dag voor de Amerikaan in het teken van de Daytona 500. Zeg maar de Grandprix Formule 1 van Monaco! Wellicht dat ik er nog wat beelden van zal zien vandaag.

Voor nu zeg ik Tot de volgende Update.

Groet van Petra en Eus

Ps. Kijk voor nieuwe foto’s op http://mobypicture.com/?32kfik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *