Parkhoppen in Florida

Parkhoppen in Florida

16 februari 2009

Wat is de pretpark hoofdstad van de wereld? Juist, Orlando in Florida. Gelegen in Orange County. Ooit thuisbasis, hoe toepasselijk, van de Oranje elf tijdens het WK Voetbal van 1994. Uitgeschakeld door die enorme afstandspoeier van de Braziliaan Branco. Je hebt hier zoveel pretparken zitten dat het haast onmogelijk is ze allemaal te onthouden, laat staan bezoeken. Wij zijn Orlando om twee parken te bezoeken. Dertien jaar geleden was ik (Eus) hier voor het eerst en heb toen ooit gezegd dat ik hier ooit nog eens terug zou komen….en daar zijn we dan! Op het programma staan de Universal Studios, Orlando (www.universalorlando.com) en Busch Gardens . Dit laatstgenoemde park ligt in Tampa, ongeveer een uurtje rijden van Orlando.

Aangezien de weersvooruitzichten voor afgelopen zondag niet optimaal waren, hadden we besloten om op maandag te gaan. Volgens een overzicht wat aangeeft “hoe druk het is in welk park en op welke dag” moest de maandag prima te doen zijn. Echter in dat overzicht was geen rekening gehouden met President’s Day! Oftewel, de Amerikaan heeft dan een vrije dag. En natuurlijk trokken die massaal naar Universal Studios! Vaders, moeders, opa’s, oma’s en vooral heel veel kinderen!

Sinds de laatste keer dat Petra en ik hier waren is er toch wel veel veranderd. Naast Universal Studios heb je nu ook Islands of Adventure (veel achtbanen) en Universal City Walk (winkels, kroegen en nightclubs). Nadat we onze kaartjes hadden gekocht en door de controle kwamen zijn we direct richting de eerste attractie gegaan, MIB ‘Men in Black’, je weet wel…..die film met Will Smith. We waren snel binnen maar het duurde allemaal wel erg lang voordat we aan de beurt waren om in onze ‘MIB Car’ te stappen……ondertussen werd er al omgeroepen dat de wachttijd 60 minuten bedroeg. Daar wordt je niet vrolijk van maar na 10 minuutjes waren we aan de beurt. Erg leuke attractie.

Probleem is echter dat als het zo enorm druk is, de wachttijden enorm oplopen. En om nou 60 minuten in de rij te gaan staan voor een attractie die maar 60 seconden duurt, ging zelfs ons te ver. Gelukkig zijn er ook nog zogenaamde ‘shows’ in grote zalen. We zijn dus ook nog naar The Terminator 3-D geweest. Brilletje op en laat je verbazen. Rond lunchtijd zijn we naar Margharita Ville gegaan om te gaan eten. Deze tent kenden we nog van ons bezoek aan Las Vegas vorig jaar.

Vervolgens richting Islands of Adventure gegaan om ook weer snel om te keren……hier was het zo verschrikkelijk druk, niet normaal gewoon. En omdat we geen intentie hadden om in een achtbaan te gaan, zijn we langzaam terug gaan lopen naar de uitgang. Omdat we vlakbij de Outlet Mall zaten zijn we daar nog even langs gereden. Toen we thuis kwamen snel de zwembroek aangedaan en ons zwembad ingedoken! Lekker hoor, zo’n verwarmd zwembad in de achtertuin. Al met al een vermoeiende dag vanwege het vele wandelen.

Gisteren zijn we naar Busch Gardens (www.buschgardens.com) gegaan. Dit park stond al heel lang op onze verlanglijst. Thema van dit park is Afrika. In Williamsburg zit ook een Busch Gardens maar dan met Europa als thema. Gelukkig was het een stuk rustiger dus ook meer tijd om overal wat langer te blijven kijken. Dit park is een combinatie van een Safari Park en een Pretpark. Op het ene moment bevindt je jezelf op de Serengeti waar talloze dieren rond grazen. Van zebra’s tot giraffe, van neushoorns tot nijlpaarden. Of sta je oog in oog met witte tijgers.

En de setting waarin dit allemaal plaats vind is prachtig. Wil je actie dan ga je naar 1 van de vele achtbanen of wildwaterbanen. Mocht je ooit hier naar toe gaan en absoluut niet bang zijn dan moet je een ritje maken in ‘Sheikra’, je weet niet wat je ziet! Eerst ga je naar een hoogte van +/- 70 meter om vervolgens in een hoek van 90 graden oftewel loodrecht naar beneden te storten!!! Alleen er naar kijken gaf mij al een misselijk gevoel. Ik heb er wat foto’s van gemaakt. Een achtbaan zoals deze hadden we echt nog nooit gezien. Kijk voor de beelden op http://www.youtube.com/watch?v=h2IpDdvjtvg We hebben ons de hele dag vermaakt in dit park en waren dan ook doodop toen we thuis kwamen. Na even een uurtje op de bank gehangen te hebben zijn we naar Romano’s gegaan, de plaatselijke Italiaan. Lekker gegeten en voldaan naar huis gegaan. Tv aangezet en lekker gaan bankhangen en Law & Order gekeken. Om een uurtje of 10 naar bed gegaan alwaar onze ogen snel dicht vielen. Waarschijnlijk dromen over onze avonturen op de Serengeti!

Vanmorgen lekker uitgeslapen en een ontbijtje gemaakt met scrambled eggs & bacon. Vandaag is onze laatste dag in onze villa in Orlando. Vanaf morgen gaan we beginnen aan onze strandvakantie. Morgen vertrekken we naar Fort Myers Beach waar we twee dagen aan de hagelwitte zandstranden in het Outrigger Beach Resort zullen verblijven. Daarna vertrekken we naar Miami Beach.

Vandaag is het mooi weer dus zullen we lekker in en rond ons zwembad vertoeven.

Al met al waren het weer twee prachtige en leuke dagen, we hebben het enorm naar ons zin.

Morgen zullen de berichten vanuit Fort Myers Beach komen!

Groet van Petra en Eus

Ps. Voor de link naar de foto’s, klik op http://mobypicture.com/?jg2uzh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *