Olympic Park en de Muddy Banks of the Wiskah

Olympic Park en de Muddy Banks of the Wiskah

Na een stroeve start op Schiphol, we hadden ruim 2 uur vertraging, kwamen we na een lange vlucht van bijna 10 uur aan op SeaTac Airport. Snel onze rental opgehaald, ditmaal een Nissan Roque 4wd, en richting ons hotel in Olympia gereden alwaar we rond 19:30 uur aankwamen. Onderweg meteen even boodschappen gedaan bij de Walmart en nog een hapje gegeten bij Denny’s. Eenmaal op de kamer konden we onze ogen niet lang meer openhouden en vielen we al snel in slaap. Om vervolgens om 05:00 uur klaarwakker te zijn…..jetlag.

Na 2 uurtjes draaien besloten we maar op te staan en te gaan ontbijten! Vandaag stond Deel 1 van Olympic Park op het programma met een rit van Olympia naar Port Angeles. Voordat we die kant opreden zijn we eerst even Downtown Olympia ingereden. Olympia is de hoofdstad van de staat Washington en heeft dus nogal wat Federal Buildings waaronder een heus Capitool. Welliswaar wat kleiner als in Washington DC maar nog steeds imposant. Verder stelt downtown erg weinig voor dus snel richting het noorden gaan rijden. Qua weer hadden we redelijk mazzel…meer zon dan regen. De natuur is prachtig mooi, heel veel groen en heel veel water. Wat prachtige beelden oplevert. Onderweg dan ook wat keren gestopt om de nodige foto’s te maken.

Over Port Angeles, onze plaats van overnachting, kan ik heel kort zijn….wat een troosteloze shit is dat zeg! Niets maar dan ook niets is er te beleven, we konden er geen fatsoenlijk restaurant vinden (ja uiteindelijk 16 km verderop), enig pluspunt…de goede bedden van ons hotel!

Na een korte nacht (ja weer vroeg wakker) en een nog korter ontbijt reden we om 07:30 uur weg. Gelukkig konden we nog wel een Starbucks vinden in de plaatselijke Safeway supermarkt en met 2 grande Vanille Latte’s gingen we op weg naar Astoria, Oregon.

De route liep via de 101 langs onder andere Rialto beach en Ruby Beach, vooral bekend van de ‘sea stacks’, rots eilanden die uit het water steken. Daarnaast worden beide stranden steevast overspoeld met drijfhout. En dan heb ik het niet over wat plankjes of takken maar enorme bomen, sommige inclusief stam! Je weet niet wat je ziet….we keken onze ogen uit.

Onderweg naar Astoria moestten we nog 1 tussenstop maken en wel in Aberdeen. In dit nietszeggende stadje is namelijk 1 van de bekendste personen uit de muziekgeschiedenis geboren en opgegroeid. Zijn naam…Kurt Cobain, zanger van Nirvana. Helaas veels te vroeg overleden op 27 jarige leeftijd. Lid van de club van 27 en als hij nog geleeft zou hebben was hij nu 51 jaar. We hebben zijn geboortehuis opgezocht en zijn naar piepklein parkje geweest wat aan de Wiskah rivier ligt. Op deze plek kwam Kurt vaak en is er zelfs een derde deel van zijn as in de rivier gestrooid. Hier schreef Kurt vele teksten van nummers die later enorme hits werden. Terwijl ik er rondliep had ik kippenvel en een brok in mijn keel.

Na een mooie rit van ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in Astoria, gelegen in de staat Oregon aan de machtige Columbia River.

Vanuit onze hotelkamer hebben we een prachtig uitzicht op de rivier en horen we in de verte de zeeleeuwen!

Nu gaan we genieten van de ondergaande zon.

Groet van Petra en Eus

Eén gedachte over “ Olympic Park en de Muddy Banks of the Wiskah

  1. Geweldig om jullie belevenissen te lezen en je prachtige foto’s te zien, have fun schatjes ?

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.