Miami…..Here we come!!

Miami…..Here we come!!

Maandag 9 februari 2009

Vandaag is het dan zover, we gaan weer de grote oceaan over naar Miami. De wekker ging om 07:20 uur af maar zoals altijd was ik weer voor de wekker wakker. Nog even blijven liggen maar na 10 minuten zijn we er toch maar uit gegaan…….je zult maar weer in slaap vallen! Nadat we nog even lekker hadden ontbeten, de laatste controle gedaan. Hebben we alles bij ons? Ach, mijn ervaring is dat ik altijd iets vergeet. Zolang het maar niet de paspoorten, creditcards en reisdocumenten zijn. Alles bleek voor elkaar te zijn……zou ook gek zijn als het nu niet klopte want gisteravond heb ik het ook nog allemaal gecontroleerd!

Vervolgens toch maar even op de internetsite van de verkeersinformatiedienst gekeken of er nog files stonden. En ja hoor, de maandagochtend is normaal eigenlijk redelijk rustig maar deze ochtend was het feest. Mijn vader zou om 09:30 uur voor de deur staan (en dat stond hij ook) dus toen nog 1 laatste blik op het file overzicht en toen besloten om maar via Utrecht naar Schiphol te rijden. Het verkeer op de A1 stond vanaf Bussum tot Diemen vast!! Ach, kwam ik tenminste niet langs mijn werk…..wil je toch niet als je vakantie hebt! Na een file loze rit kwamen we om 10:30 uur aan op Schiphol alwaar we afscheid namen van mijn vader.

Vervolgens naar de incheckbalie en na een kwartier waren we ingecheckt op vlucht MP645 van Amsterdam naar Miami. Toen we bij de douane aankwamen stond er een enorme rij maar een zeer vriendelijke schoonmaker wees ons erop dat wij gewoon door konden lopen naar een andere balie waar een douanebeambte een beetje zat te vervelen maar ons snel goedkeurde en ons een prettige reis wenste. Vervolgens even een bak koffie (a 3,40) en broodje gegeten. Toen naar Gate D2 gelopen alwaar ons vliegtuig klaar stond voor vertrek…………althans dat was de bedoeling!

Nadat het boarden zeer snel verliep en iedereen klaar zat om helemaal op tijd te vertrekken was daar plots de stem van Marischka, de purser. Er was een klein probleem maar dat zou snel verholpen zijn maar toen na 15 minuten de stem van de captain door de speakers schalde werd al duidelijk dat we geen klein probleem hadden. Er bleek een computer defect te zijn welke vanaf Schiphol Oost moest komen. Dit zou ongeveer 45 minuten gaan duren. Marischka bleef lekker enthousiast en we kregen zelfs al onze digispelers in handen gedrukt (ja ja, comfort class). Maar…….na 70 minuten was daar de stem van de captain weer…..helaas bleek er toch meer aan de hand te zijn en kon er met dit toestel niet gevlogen gaan worden! Ergens op een andere pier stond een ander toestel klaar en het was een kwestie van overstappen. Om een lang verhaal kort te maken; we zijn uiteindelijk met ruim 3 uur vertraging vertrokken. Zelfs Tineke Schouten, die aan boord was, kon hier niet om lachen!

De vlucht verliep redelijk soepel, al is 9:20 uur vliegen toch wel een lange zit maar dankzij de ruimere stoelen hielden we het goed vol. Ik heb zelf naar The Dark Knight gekeken en veel naar de IPod geluisterd. Het zicht was ook goed en ik heb zelfs wat mooie plaatjes kunnen schieten boven Canada alwaar het erg koud was gezien alle sneeuw en dichtgevroren meren!

Om 19:40 uur plaatselijke tijd zijn we geland op Miami International Airport. Marischka nam afscheid van ons na een kort oponthoud bij de Immigrations zijn we snel naar Alamo gegaan om onze rental op te halen. We hebben gekozen voor een Pontiac G6, een erg mooie auto die hagelnieuw is. Staan net 4000 kilometers op de teller. Kijk op http://www.pontiac.com/g6-sedan-2009/ voor meer info.

Vervolgens heeft onze Tom Tom ons naar het Sofitel Miami Hotel gebracht. Na een snelle incheck naar de kamer gegaan, altijd weer een verassing wat je krijgt. We hebben een kamer op de 6e verdieping met zicht op down town Miami en zelfs op Miami Beach. Nadat we ons even snel hadden opgefrist zijn we naar de bar gegaan alwaar we lekker nog even wat gegeten en gedronken hebben. Dat was echt even lekker want we kwamen allebei weer even bij na zo’n lange reis. Morgen gaan we naar de Everglades en Islamorada (een van de Florida Keys). Deze tijd van het jaar is het heel mooi in de Everglades, het water staat laag dus kan je veel croco’s en andere dieren zien. En op Islamorada gaan we lekker eten bij de Lorelei. Hier gaan we altijd heen als we in Miami zijn. Geweldige locatie en heerlijk eten!

Nu gaan we slapen want mijn ogen vallen dicht. Het is tenslotte al 06:00 uur Nederlandse tijd. Ik hoop dat we lekker goed doorslapen en snel aan het tijdsverschil gewend zijn.

Welterusten en tot Morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *