Hot Hot Vegas en Cool Los Angeles

Hot Hot Vegas en Cool Los Angeles

Het was weer een feestje om in Las Vegas te zijn echter het was er simpelweg te warm. Uitgerekend de 3 dagen dat wij er waren was het overdag rond de 43 graden en s’avonds ‘koelde’ het niet verder af dan 36 graden. Nu is het gelukkig ‘droge’ warmte maar de zon is zo fel dat je snel weer naar binnen vlucht.

We verbleven dit maal in het Flamingo, kamer op de 21ste verdieping met Stripview! Nu had ik gelezen dat het Flamingo Casino niet zo vrijgevig was dus ik stelde voor om ergens anders een gokje te wagen. Petra wilde echter even haar geluk beproeven met roulette. En het geluk was met haar…de eerste inzet van $20 (wat eigenlijk $2 moest zijn) op lucky number 23 was meteen raak!!! $700 in the pocket!! De andere mensen die om ons heen stonden konden het niet geloven…wij trouwens ook niet! Petra is meteen gestopt! Dat was een mooi begin van onze mini trip naar Las Vegas!

De 2 dagen die erop volgden waren niet zo ‘lucky’. Ik kwam er al snel achter dat ik mijn geld beter kon besteden aan het aanschaffen van een paar nieuwe Under Armour schoenen. Qua shopping slaag je hier altijd wel, er zitten 2 enorme shopping mall’s in Las Vegas. 1 x overdekt en 1 x buiten…die laaste was wel een uitdaging met 42 graden!

We hebben ons prima vermaakt in Vegas maar de volgende keer gaan we weer in de koele maanden!

Vrijdagochtend reden we om 8 uur weg bij het hotel en het was zowaar bewolkt! Na een lekker ontbijt bij Denny’s vervolgden we onze reis naar Los Angeles, Marina del Rey om precies te zijn. Het eindpunt van onze vakantie. De rit verliep voorspoedig en lekker koel. Na een tussenstop in Barstow (Outlet Shops) bereikten we rond 13 uur de stadsgrens  van Greater Los Angeles. En dan moet je nog 211km naar je eindbestemming….dit om even aan te geven hoe enorm goot LA is! Over laatste 40km deden we ruim 80 minuten…file…file en nog eens file!

Eenmaal aangekomen bij ons hotel verliep het inchecken lekker snel en binnen no-time liepen we lekker naar het strand van Venice Beach. De heerlijke temperatuur en zeelucht doen een mens goed!

Zaterdag zijn we lekker naar Santa Monica geweest en heerlijk rond wezen wandelen. Einde middag gingen we naar de Yardhouse in MdR omdat we daar afgesproken hadden met vriend Jim S. Het was een geweldig weerzien. Er was zoveel voorgevallen sinds de laatste keer dat we elkaar hadden gezien in November ‘17 dat we elkaar veel te vertellen hadden. Onder het genot van goede biertjes en lekker eten praten we erop los! Helaas duurde de avond veels te kort! Maar we zullen elkaar vast snel weer in levende lijve zien.

Vandaag is het vaderdag en dat is in de US een dingetje! Omdat we niet in allerlei files terecht wilden komen vertrokken we vroeg naar Downtown LA. Al die keren dat we in LA waren zijn we daar nog nooit geweest. De enorme hoge gebouwen zijn imposant en duizelingwekkend. Na een wandeling en een bezoek aan de Starbucks was onze volgende stop bij Mel’s Drive Inn, wat in Hollywood ligt. Ondertussen waren er heel wat ‘fathers’ en hun gezinnen de weg op gegaan…mijn hemel wat een drukte!! Rijen dik bij het El Capitan Theater, één lang lint van mensen schuifelend van Ster naar Ster op Hollywood Boulevard en uitpuilende winkels! Kortom….voor ons het teken om hier heel snel weg te gaan! Via Sunset Blv reden we richting Beverly Hills en Rodeo Drive. Daar wilden we wel even rondkijken maar ook daar een enorme mensenmassa. Dus maar doorgereden naar ons hotel en lekker aan de wandel gegaan. Uiteindelijk beland bij de Cheesecake Factory, ja ook daar tering druk maar in het bar gedeelte kan je direct plaatsnemen als er plek is. En er was nog net een tafeltje vrij. Lekker gegeten en afgesloten met een Mango Key Lime Cheesecake (we hebben hem gedeeld!).

Nu is het zondagavond 19:30 uur en gaan we zo nog even een wandeling naar de zee maken om de zon onder te zien gaan!

Fijne avond!

Eén gedachte over “ Hot Hot Vegas en Cool Los Angeles

  1. Top Petra,weer winst in Las VEGAS!Prachtige foto’s en verhalen. Lekker genieten daar?

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.