Een dag Fort Lauderdale

Een dag Fort Lauderdale

Vandaag hadden we een dagje Fort Lauderdale gepland. Dit ligt zo’n 35 kilometer ten noorden van Miami. Na een vroeg ontbijt reden we rond 9 uur weg….het was de eerste grote test voor mijn navigatie software. En zowaar werkte het helemaal perfect. Tis altijd even afwachten of die niet geheel legaal verkregen software het wel doet maar het werkt!
Eerste stop was de Sawgrass Mall, de grootste mall van Florida. Hier zitten echt zoveel winkels dat je van te voren een duidelijk plan van aanpak moet hebben. Ons plan was met de klok mee te gaan lopen….ik denk dat je zeker zo’n 7 kilometer in totaal loopt bij het doen van de complete ronde! Gelukkig zitten er halverwege ‘food courts’ alwaar je even tot rust kunt komen onder het genot van een hapje en een drankje. Na zo’n 4 uur kwamen stonden we weer buiten en we hebben ons keurig gedragen. Petra heeft o.a. wat bij Victoria’s Secret (je komt Doutzen Kroes dan ook weer tegen) gekocht en ik bij vriend Tommy H.
Ze blijven hier werkelijk met enorme kortingen smijten….tis echt niet normaal. Allermooiste voorbeeld wat ik kan geven is het volgende; we liepen bij Quicksilver naar binnen en Petra zag een leuk T-shirt. Normaal $30 maar nu zat er een rode sticker op….het was nu maar $9,98…dus een koopje! Maar toen we gingen afrekenen bleek er nog eens 75% korting af te gaan oftewel onder aan de streep moesten we $2,49 afrekenen. Tegen de huidige koers is dat omgerekend 1,35 in euro’s!!! Bij Wim Jaquet (sportzaak in Amersfoort en geldwolf) kost dit shirt gewoon rond de 40 euro en in de opruiming wellicht 34,99…….echt…we worden allemaal enorm in de maling genomen in Nederland! Waarom betalen we 125 euro voor een G-Star jeans terwijl die hier gewoon omgerekend 63,84 euro kost?? Waarom?? En zo kan ik wel ff doorgaan met voorbeelden, geloof me, hier wordt je echt niet vrolijk van. Wij constateren het iedere keer weer als we hier zijn.
Nadat we de auto weer gevonden hadden zijn we richting Las Olas Boulevard gereden in FL. Een stuk Riverfront Walk gelopen….wat een enorme boten liggen hier. Fort Lauderdale heeft ook de titel “Boat Capital of the World”. En terecht, het ene bootje is nog groter dan de andere. Wat een kapitaal ligt hier in het water. Bij Starbucks hebben we even een lekker ijskoffie genomen en vervolgens richting auto gelopen. Via de A1A, de kustweg, richting Miami gereden. Omdat we nog een kadobon van $25 hadden moesten we even een pitsstop maken maken de Aventura Mall. Petra heeft snel twee gave t’s gescoord bij A&F en dankzij de kadobon was het ook lekker goedkoop!
Toen wezen eten bij Rosalia, een Italiaan. Heerlijk gegeten en tijdens de koffie nog even met Mariel wezen Twitteren. Het was al over twaalf uur s’nachts in Nederland dus leuk dat ze nog niet sliep! Prachtig toch hoor dat internet….je zit met elkaar te Twitteren en dat over een afstand van bijna 7500 kilometer!
Nu terug in het hotel en onder het genot van een koud biertje dit blog aan het typen. Morgen wederom prachtig weer. Lekker naar het strand.

Tot laterssss.

Groetjes van Petra en Eus

ps. check mijn Mobypicture voor meer foto’s van vandaag en gisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *