Dag 9: Santa Clarita, Griffith Park en Hollywood

Dag 9: Santa Clarita, Griffith Park en Hollywood

Zaterdagmorgen nam Jim ons mee naar de Way Station, hét ontbijt adres van Santa Clarita en omgeving. Zo populair dat je zelfs om 09:45 uur ‘s morgens nog in een wachtrij moet staan voordat je naar binnen kan. Iedere dag geopend van 05:00 tot 14:00 uur! En het ontbijt was heerlijk!

Vervolgens heeft Jim ons mee genomen voor een leuke tour door Griffith Park en Hollywood. Jim werkt bij de City of Los Angeles voor de afdeling ‘schilderwerken’. Verantwoorlijk voor alle publieke zwembaden, parken en zelfs 2 golfbanen. Zijn team van mensen moeten ervoor zorgen dat alles keurig in de verf zit. Maar bijvoorbeeld ook dat Graffiti verwijderd wordt…..en LA heeft wat last van de Graffiti! 

Griffith Park is echt een enorm groot park in Los Angeles, het ligt hoog tegen Hollywood aan en vanaf Griffith Observatory kijk je over downtown Los Angeles. Bij heel helder weer kan je zelfs San Pedro zien liggen. Omdat het heeeeel erg druk was nam Jim ons mee naar een ander punt in het park vanwaar je prachtig over de stad kon uitkijken. En geen toerist te bekennen hier! Voordeel als je de sleutels van een hek hebt die toegang tot een weg geeft waar anderen niet mogen komen.

Ook brachten we een bezoek aan de Greek Theater, een groot openlucht theater in het park. Dit is volledig opgeknapt door o.a. het team van Jim en we kregen de VIP Tour! Back Stage, kleedkamers, echt supergaaf om dit te kunnen zien. 

Natuurlijk gingen we nog even naar Hollywood en zijn we over Sunset Boulevard gereden. Jim vertelde ons mooie verhalen over deze omgeving en, ondanks dat we hier zelf 2 jaar geleden waren, keken we onze ogen weer uit. De gekte van Hollywood!

Rond 16 uur waren we terug en zijn Petra en ik snel naar ons hotel gereden. We kijken uit op Six Flags Magic Mountain….19 jaar geleden was ik hier ook! Maar mij krijgen ze niet meer in atracties als Superman..the Ride! Brrrrrrrr…….

Snel even omgekleed en weer terug gegaan naar Jim’s Place. Hun dochter had samen met haar vriendinnen een surprise party georganiseerd voor een vriend van hun die 40 werd. En wij waren ook van harte welkom. En het was super gezellig…drinks en food! En natuurlijk een bbq met super lekkere rib-eye! Het was echt een leuke avond maar helaas komen aan alle leuke dingen ook een eind. En moestten we afscheid nemen van Jim, zijn vrouw Joyce en alle anderen! Om elkaar na 30 jaar weer te zien was echt top! Geweldig om alle herinneringen op te halen. En naaturrlijk zijn we van harte welekom als we weer in de buurt zijn! Maar dat geldt natuurlijk ook voor hun!

Wij gaan nu ontbijten en dan op weg naar Furnace Creek Ranch in Death Valley! Gaat weer een mooie dag worden.

Fijen zondag allemaal!

Reageren is niet mogelijk.