Dag 9: Nashville – Lynchburg – Bryson City

Dag 9: Nashville – Lynchburg – Bryson City

Het was vroeg dag vanmorgen want het zou vandaag een lange dag gaan worden….zelfs langer dan van te voren bedacht!

Na een snel ontbijt zijn we in de auto gestapt en richting Lynchburg, Tennessee gereden. De whiskey kenners onder ons weten dan direct waar en over wie ik het heb…..natuurlijk over Jack Daniel. In dit gehucht is de bekendste whiskey fabriek ter wereld gevestigd. Na een leuke rondleiding zijn we nog even naar het dorpsplein gelopen alwaar het erg druk en gezellig was.

Echter we konden niet lang blijven want we hadden nog behoorlijk wat kilometers voor de boeg. Ons eindpunt van vandaag is Bryson City, een klein plaatsje aan de voet van de Great Smoky Mountians. De route die we hiernaar toe hadden uitgezocht zou via de Cherohala Skyway gaan, een prachtige scenic route door een prachtig landschap. Maar……op het moment dat wij de snelweg afgingen om deze route te gaan volgen begon het een beetje te regenen. Een klein beetje veel regen….zoveel dat we op een gegeven moment moesten stoppen omdat we echt niets meer zagen! Klik hier voor een filmpje!

Dit was wel een enorme domper omdat we ons erg op deze route hadden verheugd. Echter we lieten ons niet van de wijs brengen en reden vrolijk door…..eigenlijk had het ook wel iets moois. De bewolking hing laag tussen de bergen dus het ene moment reed je door de bewolking en het andere moment was het weer helder. De wolken zorgden voor een mooi schouwspel in de bergen.

Vanwege het slechte weer was de gemiddelde snelheid laag en kwamen we iets over 19 uur aan bij het hotel….de klok is ook een uur voorruit gegaan. Nu nog maar 6 uur verschil met Nederland. Snel de bagage op de kamer gezet en toen als een speer naar de locale Italiaan (tip van receptie hotel). We hadden allebei behoorlijke honger gekregen. En het eten was heerlijk…echt geweldig lekker.

Nu moe maar voldaan schrijf ik dit verhaal op onze hotelkamer. Morgen ook weer een lange dag voor de boeg maar wel weer een prachtige dag. O.a. de Great Smoky Mountains staan op het programma.

Nu zeg ik tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *