Dag 9, 10, 11 en 12: New York – Atlantic City -Washington DC

Dag 9, 10, 11 en 12: New York – Atlantic City -Washington DC

Zo….na een aantal dagen radio stilte hier weer een update uit de USA. Einde van de middag zijn we aangekomen bij het America Hotel in Washington DC. Dit hotel was vorig jaar zeer goed bevallen dus besloten we om hier weer te overnachten. We zullen hier twee nachtjes blijven en dan is het weer op naar Holland. Maar daar willen we nog even niet aan denken dus eerst maar eens het verhaal van de afgelopen dagen.

Onze 2e dag in NYC was een koude maar droge dag! Gelukkig want met regen is het echt niet leuk om te wandelen op Manhatten. De PATH Train van Newark naar het WTC is echt super. In 20 minuten sta je buiten bij het WTC. We zijn eerst richting Battery Park gegaan en toen langs de oever van de Hudson River richting de Brooklyn Bridge gelopen. Toen richting Wallstreet en het Financial Districht waar veel mooie gebouwen te vinden zijn. Natuurlijk even op de trappen gestaan bij het United States Courthouse maar helaas kwam ik Detective Olivia Benson van Law & Order:SVU niet tegen. Toen zijn we SoHo ingedoken, hier kwamen we vorig jaar niet aan toe en dat hebben we nu dubbel en dwars ingehaald……we hebben zoveel gelopen…en gelopen….en gelopen. SoHo is zo’n leuke wijk met zoveel leuke straatjes, kleine winkeltjes en restaurantjes. We waren dan ook helemaal op toen we weer met de train terug naar Newark gingen. Gelukkig hadden we zitplaatsen in de trein gevonden want toen we het perron op kwamen stonden er nog zo’n 2000 man! Terug in het hotel gingen de voetjes omhoog en hebben we nog wat tv gekeken voordat we moe in slaap vielen. Ons korte verblijf in NYC was echt super!

De volgende dag zijn we rond 10 uur vertrokken richting Atlantic City, het Las Vegas van de Oostkust. Onderweg een tussenstop gemaakt bij de Christiana Mall in Delaware. In deze Mall hadden we vorig jaar de iPad gekocht en wellicht hadden ze nu de iPhone5 op voorraad liggen. Helaas was dit niet het geval…..toch wel een behoorlijk minpuntje van Apple. 3 weken geleden al op de US markt verschenen en nog steeds maar heel beperkt verkrijgbaar. We hebben ons trouwens behoorlijk gedragen qua shoppen. Tot Atlantic City had ik zelf nog maar 3 items gekocht….dat is wel eens anders geweest šŸ™‚ Nadat we de Mall hadden gezien zijn we na de lunch richting Atlantic City gereden. En ja hoor….de contouren van de stad kwamen in zicht en het begon te regenen! Nadat we de auto bij de Valet Parking hadden afgegeven zijn we snel gaan inchecken. We zaten in Caesars Palace en we hadden een prachtige kamer op de 40ste verdieping met een mooi uitzicht. We zijn eerst even op de Boardwalk wezen kijken maar daar was het nog steeds koud en nat dus zijn we maar naar binnen gegaan om te gokken…..daar gaat het tenslotte allemaal om in deze stad.

Nu heeft Petra meestal het geluk aan haar zijde maar deze keer had ik het geluk eens aan mijn kant. Nadat ik $6 had verspeelt begon de winstmeter te lopen…en te lopen…..en te lopen en ik maar wachten tot ‘ie klaar was. 3000, 4000, 5000 punten en hij ging maar door. De persoon naast mij stak zijn duim al op echter ik had geen idee. Uiteindelijk stopte de teller op 12.000 punten oftewel $120 Das niet verkeerd….ben meteen maar gestopt! Morgen weer een dag.  De volgende dag was het echt prachtig weer. Dus t-shirt en korte broek aan. We zijn eerst even gaan winkelen en toen een heel stuk over de Boardwalk gelopen. Genietend van de heerlijke zon en een lekker briesje van zee…..het gaf ons een geweldig vakantie gevoel. Natuurlijk onderweg bij casino’s naar binnen gelopen en een gokje gewaagt. Nu had Petra ook het geluk en liep met $90 winst naar buiten. s’Avonds heerlijk wezen eten bij Ruby Tuesday en terug op de kamer naar de film Ted gekeken. Echt hilarische film. Klik Hier voor de trailer.

Vanmorgen zijn we rond 11 uur vertrokken naar Washington DC, ons eindpunt van deze vakantie. Via een prachtig scenic route door het Chesapeak Bay gebied kwamen we rond 17 uur aan bij het Americana Hotel. Het was de hele dag echt fantastisch weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *