Dag 8: New York City

Dag 8: New York City

Vanmorgen op tijd opgestaan en na een snel ontbijt met de PATH Train naar het WTC gegaan. Na 10 minuutjes begon het al licht te regenen en helaas bleef het niet bij licht……op een gegeven moment kwam het echt hard naar beneden! Gelukkig waren we op tijd bij een Starbucks naar binnen gegaan. Het hield maar niet op en toen we rond 11:30 uur bij het 9/11 Memorial aankwamen ging het eigenlijk alleen maar harder regenen. We besloten om het memorial dan toch maar te laten voor wat het is en snel de metro te pakken richting up-town. Hier zitten wat meer mogelijkheden om overdekt (en dus droog) rond te lopen. Na een uurtje hield het gelukkig op met hard regenen en konden we weer de straat op.

Ons plan om een beetje te shoppen op Fifth Avenue werd in de war geschopt door de Poolse Gemeenschap want die vonden het nodig om deze Avenue te gebruiken voor een of andere parade. Zullen de winkels blij mee zijn want morgen is het Columbus Day, wederom een parade op Fifth Ave! Nu gaan wij morgen lekker naar SoHo en Chelsea om daar lekker rond te lopen. Vorig jaar hadden we daar te weinig tijd voor toen we hier waren!

Rond 17 uur waren we terug bij ons hotel in Newark. Echt….het Nederland Openbaar Vervoer moet zich kapot schamen. Het is hier niet alleen veel goedkoper, alles rijdt hier ook nog eens op tijd!

Net een hapje wezen eten en nu terug op onze kamer. Helaas is het ook weer flink gaan regenen dus vanavond blijven we lekker op de kamer. Voor morgen zijn de voorspellingen gelukkig een stuk beter.

Tot morgen!

Groet van Petra en Eus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *