Dag 8: Nashville

Dag 8: Nashville

Vanmorgen zowaar een beetje uitgeslapen….we hebben tenslotte vakantie! Om half tien zijn we al lopend Nashville gaan verkennen. Het weer was prima maar gaande weg werd het steeds benauwder en begon de temperatuur hard op te lopen. En omdat Nashville niet echt vlak is werd het lopen steeds vermoeiender. Een snelle kijk op de plattegrond wees uit dat we eigenlijk net zo goed de auto konden pakken en van punt naar punt konden rijden. Genoeg parkeerplaatsen die spotgoedkoop zijn en omdat de kans op een (onweers)bui redelijk aanwezig was, is het handig om de auto bij de hand te hebben.

In Nashville zijn er, net als in Chicago, behoorlijk indrukwekkende gebouwen te zien. Sommige oud en sommige nieuw. Het is een mooie mix. En omdat Nashville de hoofdstad van de staat Tennessee is zijn er veel overheids gebouwen.

Ons hotel zit schuin tegenover het State Capital Building, zeg maar het provincie huis van Tennessee:

Nashville staat natuurlijk bekend als hoofdstad van de Country & Western. Alles in Nashville draait hierom. Het uitgaansgebied is voornamelijk op Broadway en 2nd Avenue. Hier zitten de bekende saloon’s en restaurants.

Na een late lunch bij Hooters besloten we om toch maar even wat verkoeling op te gaan zoeken in een shopping mall. Onderweg naar de Mall moest ik, als liefhebber van het American Football, natuurlijk even stoppen bij het LP (Louisiana-Pacific) Stadium wat de thuishaven van de Tennessee Titans is. Dit stadion heeft 70.000 zit plaatsen en iedere thuiswedstrijd is het uitverkocht!

Na een half middagje shoppen zijn we weer richting ons hotel gegaan maar niet voordat we eerst nog even een overheerlijke cheesecake bij de Cheesecake Factory hadden gegeten…..ohhhhhhh die zijn zoooooo lekker!!! TE LEKKER!!!

Uit eten gaan hoeven we in ieder geval niet vanavond! We hebben ook besloten dat we vanavond lekker   binnen blijven….beetje tv kijken, lezen en de tassen inpakken voor morgen. Morgen vertrekken we op tijd voor onze rit naar de voet van de Great Smoky Mountains. Onderweg stoppen we nog even bij Jack Daniels maar daar schrijf ik morgen over.

Tot morgen vanuit Nashville (waar het nog steeds droog is).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *