Dag 8 & 9: Alpine – Grand Teton – Yellowstone – Twin Falls

Dag 8 & 9: Alpine – Grand Teton – Yellowstone – Twin Falls

WAUW!!!! Wat hebben wij twee fantastische dagen achter de rug! Zoals al voorspeld hadden we gisteravond geen enkel bereik in en om onze cabin in Canyon Lodge, Yellowstone NP en daarom nu pas ons verhaal.

Gistermorgen reden we bij 5 graden weg uit Alpine om richting Grand Teton NP te gaan en de route er naar toe beloofde al veel goeds. Gelukkig begon de temperatuur ook op te lopen en na een heerlijk ontbijt in Jackson vervolgden wij onze weg. En opeens waren ze daar…..de wilde bergtoppen die samen de Teton Range vormen. Echt wat een prachtig gezicht. Er lag nog behoorlijk wat sneeuw op de bergen, niet zo gek want nog geen 3 weken geleden sneeuwde het hier nog!

Onderweg zo vaak gestopt om foto’s te maken want er was zoveel moois te zien. Ook wat wandelingen gemaakt bij onder andere Jenny Lake, een mooi meer wat aan de voet van de bergen ligt.

Op een bepaald moment gaat Grand Teton over in Yellowstone National Park. En terwijl wij dachten dat we al zoveel mooie momenten hadden meegemaakt tijdens al onze USA Roadtrips zorgt Yellowstone NP dat er nog een paar momenten bij komen. Tjeetje mineetje……wat een natuur. Zo overweldigend mooi…..echt kippevel! Dit park stond al zo lang op onze lijst en het was het wachten waard. Je valt van de ene verbazing in de andere. Je slingert met de auto naar 2700 meter hoogte en als je over de top komt is daar weer zo’n ‘wauw’ moment.

En bij deze natuur horen ook dieren en die hebben we gezien. Op de enorme graslanden waren er de bisons die liepen te grazen. Je kreeg ze niet van heel dichtbij te zien….ik had het nog niet gezegt of er stond er 1 letterlijk ‘geparkeerd’ op de parkeerplaats. Hij stond echt te poseren! Ook nog een Bull Moose met een enorm groot gewei gespot.

En dan was daar nog de waterval in de Grand Canyon ( ja ook Yellowstone heeft zijn Grand Canyon). Met geen pen te beschrijven hoe mooi dit is, dit moet je gewoon in het echt gezien hebben. Gelukkig heb ik een paar mooie foto’s weten te maken. En dan waren daar ook nog de kleine geisers natuurlijk. De zwavellucht was goed te herkennen.

Eenvoudig maar lekker gegeten en toen naar onze gezellige cabin gegaan. Gelukkig heeft onze auto beschikking over Sirius XM satelliet radio en kon ik dus via MiamiHeat Radio Game 5 volgen tussen San Antonio Spurs en de Miamiheat……dat werd dus wederom een drama partij van de Heat! Ik heb het einde niet gehaald….ze werden in de pan gehakt! Kortom ze zullen nu thuis wedstrijd 6 & 7 moeten winnen willen ze deze finale winnen. We blijven er in geloven!

Toen nog lekker gelezen en gaan slapen!

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en vertrokken. Er was immers nog veel te zien vandaag. Het was 9 graden toen we wegreden maar de ochtendzon scheen al volop en de temperatuur zou al snel oplopen. De vergezichten waren wederom fantastisch. We reden nu richting het gebied van Yellowstone waar vooral veel geisers te zien zijn. Maar opeens kwamen er tientallen bisons de weg oplopen! Daar stonden we dan met de auto, omringd door bisons. Dichterbij dan dit kon je ze niet krijgen. En het waren er echt veel…echt geweldig! 
Natuurlijk zijn we ook bij de Old Faithful geweest…dat is de geiser onder de geisers. Wat een attractie is dit zeg….pak ‘m beet 350 mensen die allemaal op een bankje zitten te wachten tot Old F. gaat spuiten. En dat doet hij dan ook.  Ook nog een paar mooie scenic routes gereden. En toen stonden we in West Yellowstone. Van te voren bedacht dat we zouden overnachten in Idaho Falls maar dan zouden we daar wel heel vroeg zijn dus de kaart erbij gepakt. Na kort overleg besloten we vandaag ook maar naar Craters of the Moon te rijden en dan in Twin Falls een hotel te pakken. 

Zo gezegt, zo gedaan. Gelukkig konden we lekker doorrijden (je bent echt alleen op de wereld) en waren we snel bij Craters of the Moon. Onvoorstelbaar hoe een landschap van het een op het andere moment zo drastisch kan veranderen. Het gebied bestaat hier vooral uit lavasteen en rotspartijen. Mooi om te zien. En, dat mag ook gezegt, wat worden de parken in de US toch prachtig mooi onderhouden. Daarnaast laat je het hier wel uit je hoofd een sigarettenpeuk of blikjes op straat te gooien. Kost je hier minimaal $300 boete of 7 dagen gevangenis! Wellicht iets voor Nederland?
Om 19:00 uur (en bij 31 graden) kwamen we bij ons hotel aan. Ingechecked en toen even wezen eten bij de Chili’s. Het is nu bijna 22:00 uur en gaat het lampje echt uit bij ons. Morgen weer een (prachtige) dag voor de boeg.
Groet uit een mooi USA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *