Dag 7: Memphis – Nashville

Dag 7: Memphis – Nashville

Vanmorgen hebben eerst een klein beetje uitgeslapen. Gisteravond stond in het teken van Beale Street en in het bijzonder een bezoek aan BB Kings Blues Club. 

Ik had daar 2 maanden geleden al een tafel gereserveerd en het is altijd maar weer afwachten of het allemaal gelukt is ……en inderdaad, onze tafel stond klaar! Eerste rang met prima uitzicht op het podium.

De muziek was geweldig, evenals het eten! Eenmaal weer buiten was het feest op straat behoorlijk op gang gekomen. Er bleek ook een biker evening te zijn dus Beale Street stond vol met motoren. De 1 nog mooier dan de ander. Het was een mooie avond!
Nadat we eerst nog een rondje Memphis Riverfront en Main Street hadden gedaan met de Trolley zijn we richting de Sun Studio gegaan. Onderweg even gestopt bij het Lorraine Hotel gestopt. Hier is Dr. Martin Luther King omgebracht. De auto’s voor de deur zijn sindsdien niet meer verplaatst:
Toen naar de Sun Studio, vooral bekend van Elvis Presley die hier zijn eerste single opnam maar hier hebben hele grote namen uit de muziek geschiedenis gespeeld. We hebben een leuke rondleiding gedaan en zijn ook in de opname studio geweest. Die nog steeds in gebruik is. Deze ruimte ademt muziek historie.
Helaas was het tijd om de auto in te stappen en richting Nashville te gaan. Gelukkig is het niet ver rijden en is de route er naar toe mooi. Na een rit van 3 uur verscheen daar Nashville aan de horizon, zo herkenbaar door het Bell South Building. Nadere bestudering van dit gebouw wees uit dat het tegenwoordig het AT&T Building heet. 15 jaar geleden was ik hier ook en, net als Memphis, is er veel ten goede verandert aan deze steden. Het viel me direct op toen we een korte avond wandeling deden. Onderweg naar de Old Spaghetti Company zag de omgeving er zo netjes en verzorgd uit. Het feit dat we gewoon over straat konden lopen….dat was hier 15 jaar geleden echt niet mogelijk!
We blijven 2 nachten in Nashville dus morgen gaan we deze stad verder bekijken. Nu is het tijd voor 2 and a half men!
Tot morgen vanuit een warm en zonnig Nashville.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *