Dag 6: Salt Lake City

Dag 6: Salt Lake City

Wat is Salt Lake City (SLC) een easy going city!

Na een lekker ontbijt bij Denny’s zijn we stad gaan verkennen. Het voordeel van SLC is dat alles op loop afstand is. En omdat het vandaag ook nog eens heerlijk weer om te wandelen was (25gr) hebben we veel kilometers gemaakt. 
We begonnen meteen met een klim naar het hoogste punt van de stad en die was behoorlijk pittig maar de beloning was een prachtig uitzicht over de stad met op de achtergrond de bergen. Op het hoogste punt is ook het State Capitol van Utah. Echt immens indrukwekkend groot. En ook nog eens vrij toegankelijk. Nergens zwaar bewaakte veiligheids agenten te bekennen en dat is wel eens anders geweest!

Toen aan de afdaling begonnen en richting Temple Square gelopen. Dit is het hart van SLC. Hier is het allemaal begonnen in 1899 met de komst van Brigham Young, de geestelijk vader van de Mormonen. Kijk maar eens op http://www.visittemplesquare.com/ voor meer informatie. Na een late lunch bij de Cheesecake Factory besloten we de auto te pakken en naar Park City te rijden. Dit ligt op 30 minuten rijden van SLC en vooral bekend geworden van de Olympische Winterspelen in 2002. Een prachtige snelweg door de bergen heen brengt je naar zo’n 2200 meter hoogte en plots zie je daar de springschansen liggen. En de bobslee baan! En er wordt volop gebruik van gemaakt in de zomer! Kids van 7-8 jaar zijn nu al hun kunsten aan het oefenen op de springschans zodat ze er straks, als de winter begint, er helemaal klaar voor zijn.


Toen een restaurant opgezocht en lekker wezen eten. Op de weg terug zie je op een bepaald moment SLC in de vallei liggen en kon je ook heel goed het Great Salt Lake zien liggen. Het schitterde in de felle zon, het leek wel een immense spiegel!

Nu lekker bankhangen op de hotelkamer met een biertje erbij. Morgen vertrekken we richting de staat Wyoming om morgenavond aan te komen in Alpine. Zondag en maandag staat Yellowstone National Park Park op de agenda. Omdat we overnachten in een cabine, in de middle of nature, heb ik geen idee of we bereik hebben. Laat staan wifi……maandagavond zijn we weer in de ‘bewoonde’ wereld!

Tot dan! 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *