Dag 6: Chester – Memphis

Dag 6: Chester – Memphis

We zitten in Memphis!! Na een leuke autorit van zo’n 3 1/2 uur waren we om 13:00 uur in Memphis en we konden al inchecken in het hotel. Voor een groot gedeelte volgden we de Great River Road en hoe dichter we bij de Mississippi River kwamen, hoe meer het ons ook duidelijk werd wat een enorme overstromingen hier zo’n 4 weken geleden hebben plaats gevonden. Op sommige plaatsen stonden huizen nog in het water!

Het was drukkend warm en het kon dan ook niet lang meer duren voordat het zou gaan regenen. Maar net als gisteren was het na 10 minuten weer voorbij. Bij Afslag Holland zijn we doorgereden want we willen nog lang niet naar huis!

Eenmaal aangekomen in Memphis was het echt onwijs benauwd. Omdat we nog een mooie boottocht over de Mississippi wilden maken maken zaten we om 14:00 op de Memphis Queen. Op het water zorgde de wind voor de nodige verkoeling en dat was hard nodig ook maar na verloop van tijd klaarde de lucht op en kwam er steeds meer blauw. De benauwdheid verdween maar de zon kreeg nu echt vrijspel…..nu om 17 uur is het hier 34 graden.

Nu lekker even douchen en dan via de Memphis Trolley naar Beale Street alwaar ik een tafel voor ons heb gereserveerd in het wereldberoemde BB Kings Blues Cafe! Lekker eten en genieten van de heerlijk live blues muziek! Vandaar dat ik ook nu vast even dit blog schrijf….vanavond zal er weinig van terecht komen! Het verhaal van vanavond houden jullie tegoed!

Morgen gaan we ook nog de Sun Studio bezoeken, hier nam een ene Elvis Aaron Presley zijn allereerste plaatje op genaamd “That’s allright Momma”. En we weten allemaal wat er daarna gebeurd is……
En voordat we richting Nashville gaan, brengen we een bezoek aan het Lorraine Motel. In dit motel is Dr. Martin Luther King vermoord. Tegenwoordig de thuisbasis van het National Civil Rights Museum

Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *