Dag 5: San Francisco

Dag 5: San Francisco

Hadden we gisteren al veel kilometers te voet gedaan…vandaag hebben we heel veel geklommen en afgedaald!

Vandaag was eigenlijk de eerste dag dat we lekker uitgeslapen hebben…..en dat terwijl we toch vakantie hebben. Op de agenda van vandaag stond min of meer het gebied tussen Laguna Street, Fisherman’s Wharf, The Embardadero en Lombard Street op het programma. Met als letterlijk hoogtepunt Coit Tower.
Rond half tien verlieten we ons hotel en liepen we Fort Mason richting Fisherman’s Wharf. Onderweg kwamen we langs het hostel waar ik in 1997 verbleef, het bestaat nog steeds. Gelukkig was het nog erg rustig op de Wharf en konden we op ons gemak rondlopen. Echter waar je 15 jaar geleden nog veel leuke winkels tegenkwam zie je nu alleen nog maar souvenier winkels. Dat is op zich wel jammer. Maar wat nog niet verdwenen is zijn de Sea Lions op Pier 39. Je hoort ze al van ver aandacht trekken…echt hilarisch! 
Ondertussen had de ochtendmist plaats gemaakt voor de zon en schoot de temperatuur omhoog. Onderweg naar Coit Tower, wat bovenop Telegraph Hill staat, kwamen we bij toeval terecht bij de Greenwich Street Steps. Dit is zeg maar de korte route naar de top echter gaat dat wel via 390 trap treden!!! Eénmaal boven werd je inspanning beloond met een prachtig uitzicht over San Francisco. Maar ja…als je boven bent, moet je ook weer naar beneden. En omdat we ook nog even het wereldbekende ‘kronkel’ straatje op Lombard Street wilden zien konden we eerst 4 blokken naar beneden lopen ( gem. 9%) en toen nog 3 blokken omhoog. Waarvan de laatste 2 blokken een gem. stijgingspercentage van 20% hebben! But we did it! Je moet er niet aan denken als je remmen van je auto er mee stoppen…..
Uiteindelijk zijn we terug gelopen naar Ghirardelli Square. Onze voeten gingen nu protesteren en omdat we er deze vakantie nog vaak gebruik van moeten maken, hebben we een taxi terug naar ons hotel genomen. 
Gegeten hebben we vanavond bij Barney’s Gourmet Burgers. En Barney krijgt van mij een 9+….. zooooo lekker! Daarna nog even een bak koffie bij Peet’s gedronken en op ons gemak (in een lekker avondzonnetje) teruggelopen naar ons hotel.
Weekend is hier nu ook begonnen en voor de amerikanen is het een lang weekend. Maandag is het Memorial Day, de dag dat men in de States alle gevallenen herdenkt van alle oorlogen waarbij de USA betrokken zijn geweest.
Voor ons zit het verblijf in SF er ook op. Morgenochtend vertrekken we richting Monterey en ons eindpunt van de dag San Simeon. Natuurlijk staat de 17 Mile Drive op het programma en een bezoek aan Pebble Beach, de wereldberoemde golfbaan, een must voor de golfer! Een balletje slaan zit er niet in….greenfee kost $500 per persoon!! 
Nu lekker bijkomen van een prachtige dag.
Tot Morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *