Dag 2: Venice Beach en Santa Monica

Dag 2: Venice Beach en Santa Monica

Vanmorgen om 06:30 uur opgestaan, wakker waren we toch! Eerst even een gezond Breakfast in America genomen en toen richting Venice Beach gereden. Het weer was prachtig…zo’n 18 graden en een strak blauwe lucht. Nadat we eerst even de Pier op waren gelopen om de vele golf surfers in actie te zien. De golfen waren behoorlijk hoog…ik las later zo’n 2 1/2 meter  hoog! 

Onze Beach Cruisers opgehaald en zijn toen lekker richting Santa Monica gaan fietsen. Het was niet de eerste keer dat we dit hier gedaan hebben maar het blijft zooo leuk. Het weekend is heilig bij de Amerikaan en die trekken er dan ook met de hele familie op uit. Overal activiteiten op het strand van beach volleybal tot beach voetbal. Drukte bij het skate park waar kids hun ouders al hun tricks lieten zien. Op Muscle Beach werd zoals gewoonlijk weer volop door krachtpatsers aan de gewichten getrokken. 

Bij de Pier van Santa Monica hadden we onze fietsen geparkeerd en zijn we te voet verder gegaan naar Third Street Promenade, een gezellige winkelstraat. In deze straat heb ik ooit 19 jaar geleden nog staan praten met Tori Spelling (toen erg populair vanwege de serie Beverly Hills 90210). Lekker rondgelopen en de eerste aankopen gedaan! Om de voetjes even te laten rustten hebben we onder het genot van een lekkere Smoothie (Strawberry Banana Supreme) heerlijk in het zonnetje gezeten. Het was ondertussen ook erg druk geworden en besloten we om de fietsen weer op te zoeken. Op de Pier zag het ondertussen zwart van de mensen! 

Maar ook op de terugweg naar Venice was het erg druk..fietsers, wandelaars, skateboarders en skaters….het was opletten geblazen op het fietspad. Eénmaal aangekomen in Venice hebben we fietsen terug gebracht en zijn we nog even een uurtje op het strand gaan zitten. Het was er echt heerlijk. Daarna lekker wezen eten bij de Cheesecake Factory wat in de haven van Marina del Rey ligt…het is er ook altijd druk…bij welke Cheesecake Factory we ook komen in de USA. En wel zo handig…Valet Parking! 

Na een korte rit van zo’n 15 minuten waren we weer terug bij ons hotel. Straks lekker koffie halen bij Starbucks en de Cheesecake op eten die we meegenomen hebben. 

Zondagmorgen verlaten we dit hotel en volgen we eerst de kustlijn via California 1 naar het zuiden. Om vervolgens ter hoogte van Carlsbad richting het noorden te gaan met als eindbestemming Yucca Valley. 

Tot Morgen!

Reageren is niet mogelijk.