Dag 19: New York City

Dag 19: New York City

Pfieuwwwww wat een dag en de avond moet nog beginnen! Vanmorgen om 8 uur stonden we al buiten op de bus te wachten die ons rond zou rijden in Brooklyn. Omdat we nog wat tijd over hadden zijn we lekker even gaan ontbijten in Battery Park, het zuidelijkste puntje van Manhattan. Daar waar ooit “The Dutch” aan wal kwamen en New Amsterdam zijn roots heeft liggen.

De tour door Brooklyn was mooi! Wat minder druk dan op Manhattan maar met vele leuke bezienswaardigheden als Prospect Park, de Brooklyn Heights en Flatbush Avenue. De rit duurde zo’n 2 uur en rond lunchtijd waren we weer terug bij Battery Park. Lekker wezen lunchen en onze weg vervolgt door het Financial District. Wall Street en de New York Stock Exchange…..plaatsen waar je voor 9/11 gewoon met de auto kon komen is nu een no-go zone geworden. Auto die er toch moeten zijn ondergaan een zeer strenge controle…zelfs de honden komen er aan te pas! Ongekend….maar alles voor de veiligheid!

Via het Financial District langzaam noorderlijk gelopen via China Town naar SoHo en Greenwich Village. Echt geweldig mooie buurten van NYC. Natuurlijk ontbrak Washington Square Park niet, hier staat een replica van de Arc de Triomph!

Ondanks de drukkende warmte van 28 graden hielden we het lopen redelijk vol, veel drinken was echter wel noodzakelijk!! En dat deden we dan ook…liters water zijn er doorheen gegaan!

Vanaf 3rd street waar 5th Avenue begint zijn we tenslotte helemaal naar ons hotel gelopen op 35th Street and 5th Ave…..zo’n 32 blokken! Zojuist heerlijk een koude douche genomen en vanavond gaan we waarschijnlijk richting Broadway/Times Square of Rockefeller Center.

We vermaken ons nog steeds enorm en de usa trip 2011 gaat zeker de boeken in als 1 van de mooiste trips die we ooit gedaan hebben.

Ik zal morgen wat foto’s uploaden…nu ff geen zin in!

Fijne avond en tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *