Dag 17: Kamloops – Whistler

Dag 17: Kamloops – Whistler

Na het ontbijt reden we, nadat we natuurlijk even koffie bij Starbucks hadden gehaald, om 10 uur Kamloops uit. Het was al behoorlijk warm en er zouden vandaag wat weer records gaan sneuvelen!

Vandaag reden we voor het grootste gedeelte over de scenic route 99. Het eerste deel tot Lillooet was al behoorlijk indrukwekkend maar het stuk tussen Lillooet en Pemberton was  adembenemend mooi! Bergen, meren,  woest water en een weg die daar door heen slingerde. Soms stukken met een stijgingspercentage van 10-15% en het laatste stuk een afdaling van 13 kilometer met een percentage van 12-16%!

Dit filmpje geeft een beetje weer wat we gereden hebben. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om te genieten van de natuur. Ook stond daar ineens weer een Black Bear langs de weg te eten. Ons kon hij nog wel verdragen maar toen er nog 2 auto’s aankwamen, rende hij snel de bosjes in!

Om 16 uur arriveerden we in Whistler en het was er 34 graden!!! Niet voor te stellen dat hier 4 weken geleden nog sneeuw viel!

Prachtige kamer (free upgrade) met uitzicht op de bergen en witte sneeuwtoppen.

Whistler is een cool wintersport dorp en bekend van de Olympische Winterspelen in 2010. Maar in de zomer maken de snowboards en ski’s plaats voor mountainbike’s. Wel 40 verschillende fietspaden en je ziet dan ook fietsen in de stoeltjesliften staan ?

En sommige gaan echt verschrikkelijk hard naar beneden (en sommigen onderuit).

Wezen eten bij La Bocca en een lekker ijsje bij Cow-Moo gehaald. Vanavond genieten we verder van het heerlijke weer.

Morgen gaan we de Sea-To-Sky highway rijden die van Whistler naar Vancouver loopt. Eindbestemming morgen is Seattle en dan is het cirkeltje weer rond!

Tot morgen!
 

Reageren is niet mogelijk.