Dag 16: Jasper – Kamloops

Dag 16: Jasper – Kamloops

Op ons gemak vanmorgen uit Jasper vertrokken. Wat hebben we hier genoten, wat een prachtige omgeving om vakantie te vieren. Natuurlijk werkt het heerlijke weer natuurlijk wel mee! 

Na een half uurtje rijden verlieten we de provincie Alberta en reden we British Columbia binnen. Ook ging de klok weer een uurtje terug en hebben we weer 9 tijdsverschil met Nederland. 

Het was één van de langste autoritjes tijdens onze vakantie. Een kleine 400 kilometer die voor 3/4 over de ‘5’ liep. Beter bekend onder de naam Yellowhead Highway, een highway die in totaal 2900 kilometer lang is. Wij hebben er dus maar een heeeeel klein stukje over gereden. Maar wat een mooie route om te rijden. 

De eerste stop was bij Mount Robson, bijna 4000 meter hoog!! Helaas konden we de top net niet zien omdat er een wolk om heen hing! 

De weg volgt de North Thompson River in een erg groene omgeving. 

Rond 16 uur kwamen we aan in Kamloops en het was 34 graden! Dat komt hier niet vaak voor. Toen natuurlijk naar Game 2 van de NBA Finals gekeken. Wat een geweldige wedstrijd die net als de eerste wedstrijd in overtime eindigde. Maar nu was Cleveland de verdiende winnaar. 1-1 staat het nu. Dinsdag wedstrijd 3 in Cleveland. 

Daarna een hapje gegeten bij Milstones en nog even een klein rondje gelopen in de zwoele zomeravond. 

Morgen gaan we richting Whistler! 

Vandaag maar 2 foto’s, 1 van Mount Robson en 1 van Lebron James die uitermate blij was met zijn overwinning 🏀

   
 

Reageren is niet mogelijk.