Dag 15: Jasper

Dag 15: Jasper

Na een ontbijtje bij Smithy’s zijn we eerst richting Maligne Canyon gereden. Hier hebben we een pittige wandeling gemaakt langs de canyon alwaar de rivier doorheen stroomt. Op sommige plaatsen in de canyon wel 70 meter diep! En het water buldert hier naar beneden. Echt gaaf om dit te zien.

Toen door gereden naar Maligne Lake…het eindpunt van deze weg. Onderweg beren, herten, een berggeit en zelfs een caribou tegen gekomen. De weg er naar toe is prachtig, enorm steile bergwanden rijzen aan weerszijden omhoog. 

Ook wilden we naar Mount Edith Cavell maar op de weg er naar toe zagen we helaas een bord met de mededeling dat de laatste 11 kilometer er naar toe gesloten waren 😩 Al snel maakte teleurstelling plaats voor vreugde want ineens stond daar een grote Black Bear een prachtige show op te voeren. Hij was druk bezig bladeren van de takken te halen om op te eten. Geweldig om te zien en gewoon in de vrije natuur. 

Toen we verder reden stonden we al snel weer stil….een andere beer wilde even een brug oversteken. Dus reden we stapvoets achter hem aan 😄 

Petra is nog in de Sky Tram (Canada’s langste en hoogste gondel rit) geweest en op de top van Whistler Mountain! 

Rond 18 uur waren we terug in Jasper waar we echt heerlijk gegeten hebben bij Downstairs. Op de weg terug een kleine detour gereden en nog wat herten en elk gespot! 

Het was een warme, prachtige dag en nu is het kraak helder. We hopen straks nog een heldere sterrenhemel te zien want hier heb je geen licht vervuiling. Misschien lukt het nog om er een paar mooie foto’s van te maken! 

Zondag verlaten we Jasper en gaan we richting Kamloops. Het belooft weer een zonnige en warme dag te worden 👍

Groet uit Jasper! 

Reageren is niet mogelijk.