Dag 15: Boston

Dag 15: Boston

Vanmorgen als herboren wakker geworden. Het bed waarop we slapen is echt heerlijk. Hadden we ook wel even nodig zo’n goede nacht na de lange dag van gisteren. Om 10 uur liepen we het hotel uit richting Boston Common, het grote park in het centrum van Boston. En we zitten zo lekker centraal met het hotel! Eerst even 2 lekkere ontbijt sandwiches bij de 7 Eleven gekocht en op een bankje in het park op gegeten.

Het park kwam langzaam tot leven, t-shirt verkopers, hot-dog verkopers, sporters, joggers, mensen die gewoon naar hun werk liepen en toeristen natuurlijk. Ons is opgevallen dat er weinig Hollanders de steden bezoeken die wij bezocht hebben. Tot nu toe pas 2 x Nederlands horen praten….wel lekker rustig hahaha.

Boston doet net als San Francisco erg Europees aan maar dan met een twist. Het is een heerlijke stad. Het weer is ook Hollands….vandaag bewolkt, af en toe wat motregen en 17 graden. Eigenlijk ook wel een lekkere temperatuur om een stad te verkennen. De 33 graden in Washington was ons veel te warm!

Overal zie je Europese invloeden in deze stad. Boston is in vergelijk met andere grote Amerikaanse steden ook 1 van de oudere steden. Nu is 350 jaar niet heel erg oud als je dit bv vergelijkt met Amersfoort. Midden in de stad kom je eeuwenoude begraafplaatsen tegen en hele oude kerkjes.

In de wijk Back Bay staan prachtige oude herenhuizen met een waarde 9 tot 12 miljoen dollar. En natuurlijk het wereldberoemde Cafe Cheers!! Hier hebben we onze lunch gegeten.

Na de lunch zijn weer op pad gegaan. Gewoon straatje in, straatje uit. Er is teveel te zien! De voeten begonnen ook al te protesteren en rond 6 uur zijn we een leuke Ierse pub ingedoken waar we onder het genot van een lekker biertje ook gegeten hebben. Nu terug in het hotel….vanavond zien we wel wat we gaan doen. Het is wat harder gaan regenen en de vooruitzichten voor morgen zijn beter. We gaan morgen in ieder geval nog andere delen van de stad bekijken.

Dus voor nu fijne avond en tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *