Dag 14: Vancouver

Dag 14: Vancouver

Vanmorgen ietwat uitgeslapen…..het is tenslotte zaterdag! Een ontbijtje bij Denny’s gegeten en bij het afrekenen vroeg de kassiere “hoor ik u nou Nederlands praten?”  Bleek dat zij uit Nederland kwam en hier tijdelijk werkte om geld te verdienen voor haar rondreis door Canada en de Usa. Ze studeerde in Leeuwarden maar wat bleek….haar familie woont in Amersfoort! Hoe klein kan de wereld zijn.

Toen de auto gepakt en naar Stanley Park gereden. Zeg maar het Central Park van Vancouver. Prachtig park waar je van alles kunt doen en bezichtigen. Na een uurtje wandelen zijn we richting downtown gegaan. Eerst ff de auto parkeren, duurde even maar we stonden uiteindelijk hartje centrum. Helaas waren er net 2 cruise bootjes de haven in gevaren dus erg druk met toeristen. En heel eerlijk….dowtown Vancouver viel ons een beetje tegen. Afgezien van Canada Place (hier werden tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 de medailles uitgereikt) vonden we de stad er troosteloos uitzien. Nadat we ook hier zo’n 2 uurtjes hadden rondgelopen vonden we het wel best. 
Gelukkig is er wel van alles te zien en te doen in de omgeving dus zijn we naar de Capilano Suspension Bridge gegaan. Een mooi natuurpark met enorme hoge bomen, een canyon van 100 meter diep en een hangbrug van 137 meer lang. Nou dat is dus niets voor Eus! Bij de eerste poging wiebelde de brug al te veel voor mij (Petra was intussen al halverwege en niet te stoppen) en ben ik maar omgekeert. Toen het was rustiger was nog een poging gedaan….iets verder gekomen maar nee….hoe graag ik het ook wilde….dit ging niet lukken! Toen Petra weer terug was liepen we meteen door naar de Canyon Walk…..ook zoiets leuks…..lopen op een 1 meter breed stuk hout wat ‘zweeft’ boven de canyon! Ja…daaaag!!! Gelukkig is Petra niet iemand met hoogtevrees dus daar ging ze weer. Foto camera mee voor de mooie plaatjes. Het is een prachtig park maar niet aan mij besteed.
Rond 18 uur gegeten en terug bij het hotel constateerden we dat de bewolking helemaal weg was en dat je dus prachtige plaatjes kon schieten. Hup, wij de auto in en naar Stanley Park gereden. Waar het nu ook lekker rustig was! We hebben echt prachtige beelden geschoten. Van downtown skyline, van de Lions Gate Bridge, van de ondergaande zon, de prachtige bergen en als toetje de nieuwe volle maan! We zagen zelfs Mount Rainier met zijn eeuwig besneeuwde flanken liggen….zo helder was het vanavond.

En nu zit ik lekker buiten dit blog te schrijven. Het was een mooie dag vandaag. Morgen gaan we de Sky To Sea snelweg rijden. Die loopt van Vancouver richting Whistler. Moet echt geweldig zijn dus we hebben er zin in.
Nu nemen we nog een drankje en genieten nog even na van deze dag.
Groet van Petra en Eus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *