Dag 13: Washington

Dag 13: Washington

Vandaag was echt een top dag! De zon scheen volop en geen wolkje aan de lucht dus een mooie dag om met de hopp-on hopp-off bus te gaan toeren door Washington. Onderweg mooie foto’s gemaakt van plekken die vorig jaar nog in de stijgers stonden. Nu was ook de Reflecting Pool weer gevuld met  water wat natuurlijk betere plaatjes geeft dan een bouwput! Ook zijn we naar Georgetown geweest, eigenlijk de oudste wijk van Washington en wellicht bij jullie bekend van Georgetown University. Hier zie je echt de mooiste huizen in een prachtige stijl. Georgetown is ‘hot’ met zijn vele boetiekjes en restaurantjes.

Toen zijn we naar het National Air and Space Museum gegaan, die stond al langer op mijn lijstje maar vorig jaar kwamen we er ook niet aan toe maar nu dus wel. Het is een prachtig museum waar je alles over de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaartkan vinden. Er hangen letterlijk diverse type vliegtuigen aan zware kabels. Er zijn documentaires te zien en vele foto’s. Echt heel indrukwekkend allemaal….het museum is trouwens gratis net als alle andere musea aan de Mall. En er zijn er nogal een aantal.

Na een lange dag in de buitenlucht zijn we gaan eten bij Johnny Rockets en besloten we terplekke om naar een ander hotel te gaan. Petra heeft sinds het begin van de vakantie al last van haar rug en een goed bed is nogal belangrijk. Waar we afgelopen nacht verbleven was het bed dus niet goed en dat resulteerde in een pijnlijke rug en korte nacht rust! Nu zitten we in het Comfort Inn te Fairfax. Lid van Choice Hotels zijn heeft weer zijn voordeel bewezen! Prachtige kamer voor weinig en prima bedden! Direct gaan we eerst maar eens even de koffers re-organiseren want morgen einde middag vliegen we weer terug naar Holland. Zondagochtend landen we op Schiphol.

Voor nu weltrusten en tot morgen.

Groet van Petra en Eus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *