Dag 13: Banff

Dag 13: Banff

Gelukkig….het was droog toen we vanmorgen wakker werden! Na het ontbijt de auto gepakt en naar Mount Norquay gereden. De rit er naar toe was al mooi maar éénmaal boven was het uitzicht echt fantastisch. In het dal Banff en er om heen de bergen!

Vervolgens wilden we om de Vermilion Lakes rijden maar helaas was de weg afgesloten in verband met aanwezigheid van Grizzly Beren. En daar wil je inderdaad niet oog in oog mee komen te staan. 

Als alternatief zijn we naar Canmore gereden. Een dorpje wat zo’n 22 kilometer ten noorden van Banff ligt. Ondertussen was de zon behoorlijk aanwezig en liep de temperatuur lekker op! Na een wandeling door old town zijn we lekker gaan lunchen. 

Op de weg terug naar Banff kijk je echt je ogen uit….al die bergen! Wat een ruig gebied. En dat moeten de echte hoge pieken nog gaan komen! Voordat we terug gingen naar het hotel hebben we ook nog Tunnel Mountain Road gereden…prachtig!

Terug bij het hotel snel de korte broek weer aangetrokken ☀️ en naar het centrum gelopen. Op een gegeven moment begon het toch te hagelen en regenen….niet normaal! Schuilen deden we in de winkel. Gelukkig konden we droog terug lopen. Om ons heen leek het wel avond…erg donker!

Lekker gegeten bij Chili’s en toen naar Game 1 vd NBA Finals tussen Cleveland & Golden State. Pffff wat dat een spannende wedstrijd zeg. GS Warriors hadden overtime nodig om toch overtuigend te winnen! Ondanks de 44 punten van Lebron James 

Nu de koffers alvast inpakken. Morgenochtend gaan we vroeg op pad naar Lake Louise en daarna door naar de Columbia Icefields Glacier. Eindbestemming is morgen Jasper dus een mooie rit voor de boeg. 

  
   

   

  

Reageren is niet mogelijk.