Dag 12: Washington DC

Dag 12: Washington DC

Vandaag stond een dagje DC op het programma. 15 jaar geleden voor het laatst geweest….zeg maar in het pro “9/11” tijdperk. Het was drukkend warm toen we buiten kwamen. Snel de metro ingedoken en uitgestapt bij Arlington National Cemetery De allergrootste begraafplaats ter wereld! En vooral bekend vanwege het feit dat John F. Kennedy hier begraven ligt. Daarnaast duizenden graven van gesneuvelde militairen maar ook graven van gewone burgers kom je hier tegen. Echt onwijs indrukwekkend allemaal.

Toen zijn we te voet verder gegaan richting het Abraham Lincoln Monument wat aan de kop van de National Mall ligt. Tot onze grote spijt lag de Reflecting Pool droog vanwege onderhoud. Maar Abe zat er wederom prachtig bij.

Langzaam onze weg vervolgt naar het Vietnam Memorial, dit blijft zo indrukwekkend. Hier zijn alle namen van de gesneuvelde militairen in de zwarte muur gegraveerd.

Ondertussen was de zon behoorlijk gaan branden en schoot de temperatuur richting 30 graden…..en dat was te voelen ook! Na een lunch bij het HardRock Cafe zijn we richting Capitol Hill gelopen. Daar aangekomen was er wel heel veel politie activiteit. Nu was het mij al opgevallen dat de beveiliging zowiezo al veel heftiger was dan 15 jaar geleden. Maar de reden voor de vele agenten en secret service officers waren vanwege het feit dat Vice President van de USA, Joe Biden, het congres op Capitol Hill moest toe spreken. Filmpjes van zijn vertrek heb ik reeds eerder geplaatst.

Het was ondertussen 17 uur en onze voeten en benen waren op! We hebben snel een Metro opgezocht en zijn naar ons hotel gegaan. Daar hebben we eerst een ijskoude douche genomen…goh was dat lekker zeg. Vanavond wezen eten om de hoek en nu liggen we lekker op bed bij te komen van deze mooie dag.

Morgen gaan we op weg naar Atlantic City aan de kust. Zeg maar het Las Vegas van de Oostkust dus we zullen ook zeker een gokje wagen!

Voor nu weltrusten en tot morgen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *