Dag 12: Kelso – Everett

Dag 12: Kelso – Everett

Wat een prachtig einde van deze dag……de MiamiHeat zijn NBA Champions 2013 Basketbal. Echt genoten van een geweldige wedstrijd.

De dag begon erg bewolkt en ik maakte me al een beetje zorgen want bewolking konden we echt niet gebruiken. We gingen namelijk naar Mount St. Helens. Daar waar in Mei 1980 een enorme vulkaanuitbarsting plaatsvond. De route er naar toe is mooi maar naarmate we dichterbij kwamen werd  het zicht steeds minder en minder. Eenmaal aangekomen bij Johnston Ridge Observatory zat het potdicht……we hebben eerst nog naar een mooie film gekeken over hoe de natuur zich hersteld heeft na de verwoesting maar de bewolking wilde maar niet wegtrekken. Anders hadden we dit kunnen zien:
Het was niet alleen bewolkt maar op zo’n 1800 meter hoogte was het ook erg koud. Zeker als je in de korte broek rond loopt! Snel een warme koffie gekocht en in de auto gaan opwarmen. Toen we aan de afdaling begonnen werd het weer alleen maar slechter….veel regen. Op een bepaald moment konden we gelukkig toch nog wat foto’s nemen. Onder andere van de Toutle River, die na de uitbarsting veranderde in een modderstroom. En tonnen aan rotsen, bomen en aarde met zich meenam naar het dal.  De onderstaande foto geeft aan hoe breed de stroom op zijn hoogtepunt was, zo’n 300 mtr.
Omdat het weer in de regio erg slecht was konden we ook Mount Rainier niet zien liggen, met 4400mtr de hoogste berg van de Cascade Range.
Toen besloten om eerst een bezoek aan de SuperMall in Auburn te brengen maar die was niet zo heel super. Dus maar in de auto gestapt om naar Everett te rijden. Nu zijn slecht weer en rijden in de spits ook hier geen goede combinatie. Gelukkig hebben ze hier wel carpool stroken dus hup de snelweg op, via 5 rijstroken helemaal naar de linkerstrook en rijden maar. Echt super! Maar op een bepaald moment was het zo druk dat zelfs er zelfs file op de carpoolstrook ontstond.  Mensen wat een verkeer en dan klagen wij als we bij Leusden in de file staan…..

Op tijd bij het hotel aangekomen. Letterlijk naast de Boeing fabrieken. Die we morgen gaan bezoeken. Kijken hier erg naar uit. Morgenavond zitten we in Vancouver, Canada. 
Voor jullie alvast een mooie vrijdag en wij genieten nog even na van de winst van de MiamiHeat.
Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *