Dag 11: Pendleton – Kelso

Dag 11: Pendleton – Kelso

Na een koude en regenachtige start van de dag kwam daar na een uurtje rijden dan eindelijk de zon. De route naar onze eindbestemming van de dag liep voor het grootste gedeelte langs de Columbia River en dat is niet zomaar een klein riviertje! Hij stroomt door een prachtige canyon ( de Columbia River Gorge http://en.wikipedia.org/wiki/Columbia_River_Gorge ) die in het begin doet denken aan de ruige omgeving van bv de Grand Canyon maar op een bepaald moment wordt de omgeving steeds groener en groener.

Op de river zelf zijn wind- en kite surfers actief. Het waaide vandaag erg hard en de wind zorgde gewoon dat er golven van anderhalve meter hoog waren……op een rivier!! 
Wellicht leuk om te melden is dat er naast het vele transport dat via de weg gaat, er ook gebruik gemaakt word van goederen treinen. Nou zijn wij bekend met die treintjes uit Holland. Als je pech hebt sta je 3 minuutjes voor de spoorweg overgang te wachten……hier sta je ongeveer een half uur te wachten! Vanmiddag reden we evenwijdig met zo’n ‘freight train’ en die was op de kop af 3,6 kilometer lang!!! 
Vanavond Mexicaans gegeten bij Azteca en nu lekker hangen op bed. Staartje van Game 4 Stanley Cup gekeken (hockey….ice hockey) en Chicago Blackhawks hebben de stand weer gelijk getrokken naar 2-2. 
Morgen gaan we richting Seattle maar bezoeken we eerst Mount St.Helens, de vulkaan die in 1980 uitbarste. Laten we hopen dat er niet te veel bewolking is……
Groet van Petra en Eus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *