Dag 11: Calgary -Banff

Dag 11: Calgary -Banff

Vanmorgen wilden we eigenlijk nog een stuk Calgary verkennen maar tijdens het ontbijt zagen we de druppels regen al vallen 😕 We besloten toch een poging te wagen maar we kwamen er al snel achter dat dit hem niet ging worden! Dus overschakelen op plan B. 

Net ten noorden van Calgary ligt de CrossIron Mall dus zijn we daar naar toe gereden. Onderweg kwamen we langs Olympic Park en zagen we de ski-schansen + bobslee baan liggen. Calgary was gastheer van de Olympische Spelen in 1988. Het jaar van Yvonne van Gennip en ook een beetje van Jan Ykema. Zij wonnen hun medailles op de razendsnelle ijsbaan van Calgary. Hier wilden we nog even heen rijden maar een blik op hun internet site wees uit dat er nu (zomer) geen ijs ligt. 

Na het bezoek aan de Mall zijn we op weg gegaan naar Banff. Helaas werkte het weer niet mee en lagen de meeste bergtoppen in de wolken. Het gaf trouwens wel een stoer beeld! Na de check-in zijn we eerst Banff te voet gaan verkennen. Een echt wintersport plaatsje in een prachtige omgeving. Banff ligt in het Banff National Park in de Canadese Rocky Mountains.

Wezen eten bij Chili’s en nu een plan de campagne aan het maken voor de komende 3 dagen dat we hier zijn. Morgen gaan we hoogstwaarschijnlijk de Bow Valley Parkway richting Lake Louise rijden. 

See ya tomorrow!

   
  

   
 

Reageren is niet mogelijk.