Dag 10: Kalispell – Calgary, Canada

Dag 10: Kalispell – Calgary, Canada

Na een onrustige nacht zijn we om 8 uur gaan ontbijten. Gisteravond bereikte ons het vreselijke nieuws dat Grace als gevolg van hersenbloeding is  overleden. Grace maakte al meer dan 7 jaar ons huisje schoon. Ze is 50 geworden. 

Deze dag waren onze gedachten dan ook regelmatig bij Grace. Rust zacht! 

Vandaag stond Glacier National Park op het programma. Het weer werkte perfect mee. Helaas was de Going to the Sun Road afgesloten. Deze weg gaat pas in Juli open voor ongeveer 6 weken en zal dan weer afgesloten worden in verband met de sneeuwval. We hebben de eerste 15 mile gereden en konden toen weer omkeren. Neemt niet weg dat er genoeg te zien was. 

Prachtige bergen met besneeuwde toppen die weerspiegelen in het ijswitte meer. Watervallen en woestte rivieren….we kwamen ogen te kort. Onze EOS maakte overuren 😀

Vervolgens zijn we van West Glacier naar East Glacier gereden en toen de 49 op gegaan. Deze weg was gelukkig wel open en is zeg maar de miniatuur Going to the Sun road. Man oh man….wat een prachtige weg om te rijden. Fantastisch uitzicht op de bergen en na iedere bocht vielen onze monden open van verbazing. Ongelooflijk…wat kan natuur toch mooi zijn. En we kwamen bijna niemand tegen!

De Grand Teton range in Wyoming is mooi maar dit is echt één van de mooiste omgevingen die we ooit hebben gezien! 

Vanaf St.Mary gingen we op weg naar Calgary. Bij de Canadese grenspost waren we ook de enigen.  En na de standaard vragen kregen we onze stempels en reden we Canada in. 

En wat zo vreemd is…het landschap is meteen anders…bijna vlak! Zover je kunt kijken. En praktisch één rechte weg naar Calgary. Wat ook ineens verschijnt. Natuurlijk kwamen we middden in de spits aan en moestten we down town zijn voor ons hotel. Maar alles ging perfect en om 17:30 stonden we in onze kamer op de 14e verdieping met uitzicht op Down Town Calgary. 

Omdat het zulk lekker weer is zijn we meteen de stad ingegaan. Eerste stop de Calgary Tower met zijn 190 meter hoogte een hoogtepunt in de stad. Boven heb je prachtig uitzicht over Calgary en de omgeving. 

Toen lekker een hapje in de buitenlucht gegeten en terug gelopen naar het hotel. 

Het was een lange, mooie dag met een dubbel gevoel! 

Morgenochtend gaan we Calgary nog verder verkennen en naar de CrossIron Mills Mall, de grootste mall van Alberta! Daarna rijden we door naar Banff, onze bestemming voor de komende 3 dagen. 

Voor nu weltrusten en tot morgen!

   
         

Eén gedachte over “ Dag 10: Kalispell – Calgary, Canada

  1. Prachtige foto’s Eus.
    En wat een vreselijk bericht, zo jong nog!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.