Dag 1: Amsterdam – Los Angeles

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles

Nadat onze vakantie donderdag begonnen was en mijn vader ons had afgezet bij het nieuwe Hilton Hotel op Schiphol, vlogen we op vrijdag naar Los Angeles. En alles verliep goed! Geen lange rijen bij het afgeven van de koffers en ook geen lange rijen bij de douane check! Op het gemak naar Gate E17 gelopen en onderweg even een bak koffie gedronken. Het was een volle vlucht en dus erg druk bij de gate. Wat is dat toch dat mensen helmaal zenuwachtig worden en al in de rij gaan staan nog voordat het boarden gaat beginnen? Waarom gaan mensen in de Priority Lane staan als hun ticket duidelijk aangeeft dat je in de Economy Lane moet gaan staan? Ceep Calm…..het vliegtuig vertrekt echt niet zonder jou hoor tenzij je natuurlijk nog lekker in de bar zit! 

Zoals we altijd doen, boeken we Economy Comfort stoelen….lekker ruim zitten en vooraan in het vliegtuig. Voordeel….je bent er ook weer snel uit na het landen! Petra en ik zaten in een rij van 2 dus niet hoeven opstaan als er iemand naar het toilet moet. Naast ons een gezin met 3 kleine kinderen (….) dus even dacht ik ‘Oh Jee’ maar zelfs na 10 uur vliegen geen kik!! Schuin achter ons zat Radio 538 DJ Coen Swijnenberg, die op LAX nog vol tegen mij aanliep toen bleek dat zijn reisgenote in de verkeerde rij stond en ze moesten omkeren! Benieuwd of we hem nog tegenkomen op onze reis.

De vlucht verliep toch wel weer snel…zelfs 15 minuten voor op schema. Neemt niet weg dat 10 uur vliegen lang genoeg is voor mij. Toen door de Homeland Security wat ook redelijk snel ging, met de shuttle bus naar Alamo om onze auto op te halen en ongeveer 1 1/2 uur na de landing reden we in onze Ford Escape naar ons hotel in El Segundo. 

Check Inn bij het hotel ging lekker snel, koffers naar de kamer, even lekker opgefrist, korte broek en t-shirt aan en toen richting Manhattan Beach gegaan. En zo stonden we om 15:00 uur op het strand…heerlijk!! En wat een leuke omgeving is dit zeg….overal gezellige drukte in de restaurantjes, barretjes en op de pier.  Ook voor de locals was het weekend begonnen! 

Wezen eten bij CPK en tijdens het eten begonnen we toch wel in te kakken. 9 uur tijdsverschil hakt er dan wel even in. Na het eten terug gereden naar het hotel en om 20:00 vielen onze ogen echt dicht. Niet zo gek…we waren al 23 uur wakker. Om 01:00 werd ik wakker, om 03:00 uur werden we allebei wakker….en gelukkig konden we nog slapen tot 06:30 uur maar toen zijn we er maar uitgegaan. De zaterdag beloofde een mooie dag te worden!

De vakantie is echt begonnen en het is weer fijn om terug te zijn in de USA.

Reageren is niet mogelijk.