Cruising the Oregon 101, hello Eugene and visiting Crater Lake

Cruising the Oregon 101, hello Eugene and visiting Crater Lake

Na ons vertrek uit Astoria zijn we de US 101 verder gaan volgen en wel langs de kust van Oregon. Oregonians hebben het niet over ‘het strand’; ze gaan naar ‘de kust’. Enorme ‘haystacks’ rijzen hier op uit de woeste Grote Oceaan. De zeemist maakt het allemaal ‘spooky’.

Onze eerste stop was bij Cannon Beach, klein maar de toerist weet het te vinden. Vooral bekend door Haystack Rock die hier uit de oceaan is gestegen. Het was eb toen wij er waren dus je kon letterlijk naar de rock lopen. We waren niet de enigen dus besloten hem van een afstandje te aanschouwen. Echt indrukwekkend met een woestte oceaan en golven die de kust teisteren.

Onze eindbestemming van de dag was Lincoln Beach alwaar we eind van de middag aankwamen. Net op tijd om nog even te genieten van een strandwandeling in een waterig zonnetje. Ons hotel lag direct aan het strand, het uitzicht was prachtig!

De volgende ochtend zijn we onze roadtrip langs de kust gaan vervolgen. We reden door pitoreske plaatsjes als Newport, Seal Rock en Yachats. Dit deel van de US 101 is naar mijn mening het mooiste deel van de route. Prachtige rotspartijen, ruige oceaan en grote golven die op het strand klappen!

Bij het dorpje Florence namen we afscheid van de kust en gingen we het binnenland in richting Eugene. Vooral bekend om de Oregon Ducks (teams van Universiteit van Oregon) en de Internationale Atletiek wedstrijden. Kritische noot….Starbucks heeft geen mok met de naam Eugene! Dus hebben we maar een ‘Oregon’ mok gekocht voor de verzameling.

Ons hotel van gisteren lag in Roseburg, een doorreis stad langs de I5. Er viel niet veel te beleven dus hebben we op tv de Washington Capitols de Stanley Cup zien winnen. Voor het eerst in hun 43 jarige bestaan…uitslag 4-3!

Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan want we wilden op tijd bij Crater Lake zijn, dit omdat de weersvoorspellingen voor de tweede helft van de dag slecht zouden zijn.

De rit naar Crater Lake National Park is al prachtig maar als je dan uiteindelijk het laatste stukje van de parkeerplaats naar de rand loopt weet je niet wat je ziet! Het water intens helder…op sommige plaatsen zelfs turquoise van kleur. Het meer is omsloten door een ruige rotswand. Het is onstaan door een zeer zware vulkansiche uitbarsting waarbij de de bovenste 1500 meter van Mount Mazama werd weggevaagd. De rand van de krater die daardoor is ontstaan ligt ongeveer op 2500 meter, heeft een diameter van 10 km en is 650 meter diep! Het is daarmee het diepste meer van Amerika.

Éen van de mooiste plekken die we ooit hebben bezocht in Amerika!

Nu zijn we aangekomen in Klamath Falls en morgen gaan we richting Reno, Nevada. Benieuwd of het slechte weer ons nog gaat bereiken de komende uren…er is zelfs sneeuw verwacht!

Onder het genot van een koud biertje nu kijken naar Game 4 van de NBA Finals….het is ‘win or go home’ voor Lebron James en zijn Cleveland Caveliers.

Proost!

 

 

 

Eén gedachte over “ Cruising the Oregon 101, hello Eugene and visiting Crater Lake

  1. Prachtig die krater foto wat een geweld moet dat geweest zijn.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.