Zwevend naar het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid Afrika

Zwevend naar het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid Afrika

Morgen is het D-Day of is dat toch maandag 14 juni? Normaal gesproken zouden de verkiezingen net zo vaak plaats moeten vinden als het WK Voetbal…..1 keer in de 4 jaar! Daarom kijk ik nu echt met spanning uit naar het WK en niet naar de verkiezingen. Dit laatste heeft geloof ik al 3 x plaatsgevonden in de laatste 4 jaar…..er is niks spannends meer aan. Echter zijn er dit jaar ook wel overeenkomsten te vinden……bij het WK heeft men het over de grote 4 (Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart) en bij de verkiezingen gaat het over de PvdA, het CDA, de VVD en PVV. Er is sprake van formeren, in welke coalitie gaan we verder, in welke opstelling gaan we spelen? Wie wordt de grote leider, wie de grote man?
Wie wint de verkiezingen, wie het wereldkampioenschap? Er is echter 1 groot verschil…..wereldkampioen ben je voor 4 jaar, of een coalitie dat haalt is maar de vraag (zou wel moeten).

Op wie moet ik stemmen? Voor wie ben ik? In het geval vd WK is dat duidelijk…onvoorwaardelijk sta ik achter Oranje! Daar heb ik geen stemwijzer voor nodig!
In het geval vd politiek is dat een ander verhaal…..ik ben het vertrouwen in de laatste 4 jaar zo enorm kwijtgeraakt dat ik zelfs heb gedacht om gewoon niet te stemmen maar als ik niet stem mag ik ook niet klagen dus moet ik gewoon stemmen. Voordat ik de stemwijzer ging doen had ik wel een voorkeur….na de stemwijzer bleek dat ik het met 24 vd 30 stellingen eens was met de partij waarvoor ik al een voorkeur had….ik zal dus ook op deze partij gaan stemmen. Heb er ook een goed gevoel bij. Net zoals ik ook een goed gevoel bij Oranje heb, jonge honden die alle ego’s opzij willen zetten voor het ultieme doel dat een voetballer kan bereiken: Wereldkampioen worden!

Nu maar hopen dat de gekozen coalitie na de verkiezingen de kiezers niet vergeten heeft en ook hun doel gaan halen……minimaal 4 jaar regeren…zoals het hoort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *