Tis voorbij

Tis voorbij

Tis voorbij….dit waren de laatste woorden van NOS verslaggever Frank Snoeks nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal had geblazen. Tis voorbij….deze woorden dreunen nog steeds ongelooflijk hard door in mijn hoofd. Evenals die goal van Spanjaard Iniesta, 3 minuten voor het verstrijken van de extra tijd. 
Met een doffe dreun sloeg de Jabulani achter uitblinker Maarten Stekelenburg tegen de touwen……..en toen was het stil….heel stil. Nadat ik weer langzaam bijkwam van deze knock-out waren de Spanjaarden reeds feest aan het vieren op het veld en in Madrid. Als versteend heb ik een uur lang op de bank gezeten en voor mij uit zitten kijken naar de beelden die uit Johannesburg kwamen. 
Verdomme….weer tweede dacht ik….waarom?? Waarom….omdat we te veel ontzag voor de Spanjaarden hadden, de Spanjaarden die dankzij ons, Nederlanders, zo hebben leren voetballen! Wij dachten het nu schoppend op te moeten lossen, schoppend in de letterlijke zin van het woord en Oranje onwaardig.
Maar we hebben ook prachtige momenten gehad op dit toernooi. Een fantastische 2e helft tegen Brasil, de geweldige goal van Van Bronckhorst tegen Uruguay en de terugkeer van Arjen Robben. Ik heb genoten van Oranje!
En nu, nu zit het er weer op. Vier weken voetbal, 4 weken WK journaal en 4 weken Studio Sportzomer,  gelukkig val ik niet meteen in een zwart (sport) gat want er wordt ook nog gefietst in Frankrijk. Zou Geesink dan wellicht…….
Tis nog niet helemaal voorbij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *