7 dagen van nominaties…..

7 dagen van nominaties…..

Op het social media platform Facebook werd ik door vriendin Bianca genomineerd om 7 dagen lang iedere dag mijn favoriete muzieknummer te delen met mijn Facebook vrienden. Het werd een geweldige reis door het verleden die ik jullie allemaal niet wil onthouden mochten jullie geen Facebook hebben. Veel lees- en luisterplezier!

Dag 1 op 22 Januari 2016

Dank je Bianca dat ik van jou de nominatie heb gekregen om 7 dagen lang mijn favoriete plaatjes te delen en mensen te nomineren!

En ja dan val ik op Dag 1 maar meteen in huis met een echte klassieker….Rock Your Baby van George McCrae! Een geweldige hit uit 1974. 7 jaar was ik pas en kan het me nog zo voor de geest halen. Ik was echt onder de indruk van dit nummer smile-emoticon

Als jochie van 5 wist ik al de pick-up van mijn vader Franz W. Klaarhamer te bedienen en dat kon de omgeving maar al te goed horen! En mijn vader had echt goede smaak…Chicago, Donna Summer, Bruce Springsteen en natuurlijk The Beatles. Allemaal prachtige vinyl albums! Maar ook mijn tante Dorothe Prijs-van Keller heeft voor een groot deel bijgedragen aan mijn liefde voor de muziek. Woonachtig naast het huis van mijn opa en oma en heel dik bevriend met Alfred Lagarde (een groot Disk Jockey uit de NL geschiedenis) zorgde dat laatste voor heel veel vinyl. 

Ieder weekend als we naar mijn Opa en Oma in Arnhem gingen (dat deed je toen) wist ik niet hoe snel ik naar Tante Do moest gaan. En maar plaatjes draaien en natuurlijk voor diskjockey spelen! En dat vanaf 6/7 jaar smile-emoticon

Rock Your Baby van George McCrae hoorde ik ook voor het eerst bij Tante Do….en ik was verkocht! Het vinyl is grijs gedraaid. En nog steeds…als ik hem hoor moet ik aan die tijd terug denken…1974 wat een mooi jaar! En hele mooie (disco) jaren volgden. Wisten jullie trouwens dat George getrouwd is met een Nederlandse en afwisselend woont op Aruba en in Munstergeleen!

Ik zeg volume op de disco stand en voetjes van de vloer! Fijne avond!

Dag 2 op 23 Januari 2016

Dag 2 van mijn nominatie, het is 1979 en ik zit in de 6e klas van de lagere school. Laatste jaar voordat we naar de middelbare school gaan. Er gebeurt veel dat jaar, we zijn verhuisd van Schothorst naar Rustenburg. Nieuwe vrienden maken en afscheid nemen van klasgenootjes. Met natuurlijk kamp in Hierden (waar flink geschuifeld werd op Wild Places van Duncan Brown), afscheidsdisco op school met DJ Eus, ik sloot een leuke periode af op de lager school. Muzikale hoogtepunt van dat jaar voor mij was de ontdekking van The Police. 3 jonge gasten die geweldige muziek maakten. Begin van de New Age stroming in muziekland. En ik was vooral onder de indruk van Stewart Copeland…de drummer van de band. Air Drummen…ik moet het haast wel hebben uitgevonden. Hele concerten gaf ik weg op mijn kamer voor het raam. Ester weet er alles van smile-emoticon Mijn grootste fan! 

Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ik tijdens de zomervakantie op de kat van JanMirjam en Raoul moest passen. Zij gingen op hun eerste reis naar het verre Miami in Amerika (en god wat was ik jaloers maar met Miami is het later wel goedgekomen) en als dank kreeg ik van hun het album Outlandos d’Amour van The Police! Je kon iemand niet blijer maken! 

En aangezien ik al een ‘dikke’ Akai versterker had met leuke speakers en een fijne platenspeler werd dit album natuurlijk grijs gedraaid. De buurt was er ook erg blij mee smile-emoticon

1979….ook het jaar van Boogie Wonderland, Paradise by the Dashboard Light, Ring My Bell en Born To Be Alive!

Maar mijn nummer van dat jaar is en blijft Roxanne van de Police. 

Dus voordat je erop uit gaat vandaag, zet nog even die speakers op hard en geniet van deze live versie gespeeld op Pinkpop (daar kom ik later nog op terug).

Fijne dag!

Dag 3 op 24 Januari 2016

Dag 3 van mijn nominatie en het is 1983! 

Laatste jaar Middelbare school en dat ging ik missen want in de binnenstad op school zitten had toch zo zijn voordelen! Ieder tussenuur trokken we naar de PPM Bowling (toen ook frequent bezocht door spelers van NL Voetbal team). Of we gingen naar Jan Zwan, voor een heerlijk patatje speciaal! Later werd dat Monshouwer omdat Jan helaas de deuren sloot. Examenfeest was ook geweldig. Hoofdingang geblokkeerd dus alle leraren moesten aan deachterkant via een rubberbootje de gracht oversteken. En ja…de minst geliefde leraar sloeg ‘ineens’ om en behaalde een nat pak. Ultieme ‘wraak’ na 4 jaar smile-emoticon

De begin jaren tachtig werden ook gekenmerkt door de Koude Oorlog tussen de USA en USSR. Olympische Spelen in ’80 en later ’84 werden door beide landen geboycot. Het waren ook de jaren van Stars On 45, Golden Earing en Anita Meyer…de Nederlandse muziekindustrie vierde hoogtijdagen. Veronica’s Nederland Muziekland kwam in ’82 op bezoek in Spakenburg. Op het fietsje met vrienden vanuit Hoogland door de polder want we wilden allemaal …… Vanessa zien! Ja ja…we waren er ‘Upside Down’ van :-))

Ook hadden we de Commodore 64- en Bier-avonden, iedere vrijdagavond bij toenmalig vriend D. Jan-Henk weet er ook alles van! Begin jaren tachtig uitgaan in de Neng te Hoogland of niet Jose? Of in de binnenstad van Amersfoort naar De Karseboom, Club Cabala (later The Gent), Het Hoekje en de Groene Zaal. Mooie jaren waren dat en zouden er nog komen.

Het muziekjaar 1983 werd gedomineerd door een artiest die met uitbrengen van het tot op heden best verkochte album aller tijden, de hitlijsten bestormde met ieder nummer wat op dat album stond…..ik heb het hier natuurlijk over de King of Pop Michael Jackson! Het album Thriller is een absoluut hoogtepunt in de muziek geschiedenis met nummers als Beat It, Human Nature, Wanna be Starting Something en, mijn all time favourite van MJ, Billie Jean. Met dat fantastische intro en natuurlijk de Moonwalk (tot op heden lukt het mij nog steeds niet).

Dus voordat jullie de deur uitgaan, geniet nog even van dit optreden tijdens de 25ste verjaardag van Motown.

Fijne zondag allemaal!

Dag 4 op 25 Januari 2016

Dag 4 van mijn nominatie en het is 1993!

Sinds mijn vorige nominatie zijn we 10 jaar verder en er is veel gebeurt in die 10 jaar…teveel om op te noemen! 5 geweldige jaren gehad op Midland, Nederland wint eindelijk een grote titel – Europees Kampioen Voetbal in ’88. En ik heb als 1 van de laatsten nog moeten dienen als militair! 

In ’84 ging de eerste Spaceshuttle Discovery de ruimte in. 3 jaar later ging het bij de lancering van de Challenger helemaal mis…na 70 seconden explodeert hij. Die laatste woorden “Challenger…Go for Throttle Up” zal ik nooit vergeten!
In ’91 gaat ‘Operation Desert Storm’ van start, dit omdat Iraq een paar maanden ervoor Koeweit is binnen gevallen. In ’92 trouwen Jan-Henk & Esteren het feest vergeten we nooit meer. Aan het einde van de avond belande bijna iedereen in het zwembad en zaten Jan Henk & Ester met een schaap opgescheept! In ’93 op wintersport met Jan-Henk & Ester in het pittoreske Zwitserland. Laatste avond eindigde met kaartje blazen…2 flessen Apfelkorn in 45 minuten smile-emoticon

Deze vakantie heeft ook geleid tot mijn nominatie. Zelf zat ik nog in mijn ‘Genesis’ fase maar Jan Henk had een cd meegenomen van een band genaamd Pearl Jam. En dat werd constant gedraaid. Het was hun eerste album ‘Ten’ en ik was zwaar onder de indruk…de stem van Eddie Vedder, de muziek…man oh man…FANTASTISCH! Voor mij is het nummer ‘Release’ het hoogtepunt van deze cd. De opbouw en de tekst…kippenvel!

Geniet van deze opname uit 1992 tijdens hun optreden in Tivoli te Utrecht.

Fijne avond!

Dag 5 op 26 Januari 2016

Dag 5 van de nominatie en we zijn beland in het jaar 1998.

Dat er in 6 jaar veel kan gebeuren heb ik zelf behoorlijk ondervonden. Midden 1995 was ik na 6 jaar weer vrijgezel en dat was wel even wennen. Maar op een gegeven moment vond Jan-Henk dat het klaar moest zijn met binnen zitten en ja hoor…hij nam me mee naar de Kamasutra Beurs in Utrecht smile-emoticon De ogen willen wat en die kregen natuurlijk wat …. na afloop ook nog maar even de Kroeg in Amersfoort opgezocht. De Boothill Saloon…vanaf die avond was ik wekelijks daar te vinden … Marco weet daar ook alles nog van. 

Ook had ik met mijzelf afgesproken dat ik in 1996 naar het land van mijn dromen moest gaan…backpacken in de USA. In Mei ’96 was het zover…op Schiphol werd ik uitgezwaaid door mijn mams Tine, werd mijn naam nog even op Schiphol omgeroepen….geintje van mijn lieve nichtje Chantal. En daar ging ik…op naar de USA (en dat zou niet de laatste keer zijn). Daar stond ik dan op Times Square in New York…krijg er weer kippenvel van als ik er aan denk. De reis was fantastisch, het land ook en nog immer heb ik regelmatig contact met vrienden die ik daar ontmoet heb. 

Ook was daar de eerste officiële Rocknight! Leden van het eerste uur Jan-HenkPeter en Marco

Verder was het vaste prik om iedere vrijdagavond naar mijn nichtje Chantalin Amsterdam te gaan. Eerst ff indrinken en op het fietsje de stad in! Vaste ronde…eerst La Bastille, door naar de Surprise Bar (Hè Judith), Cafe De Lol (Dione de Graaff), Cool Down Cafe en eindigen in Het Feest van Joop! Man oh man….wat een tijd was dat!

EInd ’96 fantastische nieuwe mensen ontmoet en 19 jaar later nog steeds vrienden. Het was op een verjaardagsfeestje van Judith dat ik Viljo (wat lulde ik veel hè), Mireille en Marja leerde kennen. Waarom Judith die kauwgomballen pot nou onder haar jas meenam is mij nog steeds een raadsel! Wel kan ik mij herinneren dat het feestje werd voortgezet in Club Westwood..toendertijd de place to be in Den Haag! Oud & Nieuw vierde ik in Manchester bij Claire en Chris.

1997 stond er weer een backpack reis gepland…nu naar de Westkust van de USA. En ook daar enorm van genoten. Ik weet nog dat ik stapels cd’s mee terugnam want muziek was toch wel heel belangrijk voor mij. Kon ook niet zonder mijn Sony Disc-man! Oud en Nieuw vierden we dat jaar ook in Den Haag. Het was een All-Inclusive Party maar die kroegbaas was echt niet blij met ons…de ene meter na de andere meter bier moest er getapt worden! Dat jaar ook Raymond en Riena leren kennen…heerlijke vrienden!

Eind ’97 leerde ik ook Wendy kennen…gek mens (goedbedoeld hoor) en we kwamen elkaar regelmatig tegen in het kroegje bij de Rumours. En Wendy dacht laat ik mijn vriendin Petra eens meenemen…nou dat heb ik geweten!

De vonk sloeg meteen over en na wat ‘opstart’ problemen was het echt ‘aan’ op 1 April 1998. Omdat ikzelf al een backpack reis naar Australië had gepland dacht Petra, nou dan ga ik maar naar de USA smile-emoticon Pfieuuwww wat duurden die 3 weken lang zeg….kan je nagaan hoelang die 6 weken voor Petra duurden toen ik Down Under zat.

1998 was ook het jaar van de verloren halve finale op het WK in Frankrijk tegen Brazilië…god wat waren we dichtbij! Tijdens het WK hadden we ook het zeilweekend in Friesland….veel drank….heel veel drank! Maar wel mooi op Omroep Fryslan geweest hahahaha.

Eind ’98 vertrok ik, uitgezwaaid door WendyTine en Petra naar Australië. Om daar ook vrienden NickiJenni en Melissa op te zoeken die ik in ’96 had leren kennen tijdens mijn eerste USA Trip. Wat een prachtige reis was dat, het weerzien met de vrienden, de Hollandse Kolonie op de Australian Open Tennis, de Great Ocean Road, Melbourne, Adelaide en de beste Oud & Nieuw ooit in Sydney. 

Het waren de jaren met Pearl Jam, Nirvana, Live, Alice in Chains, The Offspring, Alanis Morissette maar ook van de Macarena! Enorm populaire tv programma’s met Jiskefet (Hé Lullo, heb je nog geneukt?), the X-Files, Friends, South Park en Married with Children! De commerciëlen maakten hun debuut op tv.

Voor mij en Petra brak ook de concert periode aan. Live, Lenny Kravitz, Pearl Jam, Junkie XL, Bush en Faithless…heel veel Faithless. In ’98 gingen we met een hele club naar Pinkpop dat jaar. En de Line Up was vet! Junkie XL, Garbage, K’s Choice en Smashing Pumpkins. 

Mijn nominatie gaat echter naar Faithless met Insomnia.

Hier zit een prachtig verhaal achter. 1 van onze vrienden wilde graag naar Tori Amos dus wij stonden als eersten helemaal vooraan in de grote tent. En het werd drukker en drukker en drukker…zo druk dat ik dacht ‘Zo populair is Tori Amos toch niet’. En toen was daar Dolf Janssen die de aankondiging ging doen…..bleek dat niet Tori Amos ging optreden maar Faithless!! 

Nou gingen wij even uit ons dak en met ons vele duizenden anderen. Wellicht kan je ons zien springen in de clip…we staan ergens rechts vooraan!

In 1999 zou Faithless de afsluiter zijn op Pinkpop en dat concert is het beste concert wat ik ooit heb meegemaakt. De chemie tussen band en publiek…het was fantastisch!

Ik zeg..speakers op knallen en dance your ass off!

Veel plezier en fijne avond!

ps. en omdat je weer terug bent na een heerlijk lang weekend wintersport, nomineer ik Jan-Henk om 7 dagen lang jouw favoriete muziek met ons te delen!

Dag 6 op 28 Januari 2016

Dag 6 van mijn nominatie en ik ben in 2008 terecht gekomen.

En in de 10 achterliggende jaren ben ik getrouwd met Petra, hebben we afscheid genomen van de 20ste eeuw, is de wereld sinds 9/11 niet meer hetzelfde en stortte de honger naar macht en kapitalisme ons allen in een wereldwijde crisis.

Het zou wat worden….de Millennium wisseling! Op het ergste waren we voorbereid, computers zouden van slag raken, vliegtuigen werden aan de grond gehouden omdat ze wel eens konden neerstorten en Wallstreet kon zomaar offline gaan! Nou niets van dit alles gebeurde en eigenlijk was het niet meer dan een gewone jaarwisseling. De grootste tegenvaller was eigenlijk dat Millennium feest waar wij naar toe waren gegaan met Jan-HenkEsterPeterMarjon en Mariel

Van een bruiloft komt een bruiloft luidt het gezegde…..Het was dan ook op de bruiloft van Willy van Voorthuizen-Taalman en Eric dat ik op 1 April 2000 om 00:00 uur Petra ten huwelijk vroeg! En ze zij Jaaaaaa! 

Niet lang daarna op op een prachtige, warme zaterdag in Nederland overschaduwt één gebeurtenis alle andere: de vuurwerkramp in Enschede. Zie nog zo de beelden voor mij. Het was dezelfde dag dat RaymondViljoen ik een uitermate, alcohol rijke avond hadden op Jazz Amersfoort. Pinkpop heeft met o.a. Korn, Live en Pearl Jam een fantastische line-up.

Op vakantie gingen we dat jaar naar Frankrijk maar na twee dagen regen belden we Hans en Bianca eens even op. “Waar zitten jullie?” In Spanje! “Ok…we komen er aan en zijn rond 16 uur bij jullie” En inderdaad om 16:00 uur stonden we op de Camping in Pals. En wat een heerlijke, leuke vakantie werd dat zeg! Samen met Jamie en Robin (en Apie) naar het strand. ’s Avonds aan de Tapas en Sangria! Of Lasagna zoals Hans iedere keer riep! Het is 1 van de leukste vakantie’s die we ooit gehad hebben. En er zouden er nog een aantal volgen met Hans, Bianca, Jamie en Robin in Pals. Maar ook in Begur met Kerst en Oud & Nieuw. Daar was zelfs Nozum (de hond) bij aanwezig!

In 2001 gingen we zelfs even snel met auto op en neer voor een weekje zon. We wilden natuurlijk een kleurtje hebben voor onze bruiloft op 29 Augustus. We hadden de mooiste dag van het jaar qua weer, de mooiste trouwlocatie in Amersfoort (de Monnikendam) en de beste feestlocatie (Cafe ’t Nonnetje). En wat een prachtige dag was het. Alles zeer goed in de gaten gehouden door Marco (onze Ceremoniemeester), vierden we met onze familie’s en vrienden echt een geweldige bruiloft. We kijken er nog steeds met heel veel plezier naar terug. 

Een week later was ik zelf ceremoniemeester op de bruiloft van Viljo en Mireille. Trouwen in Sneek en met zijn allen via de Afsluitdijk richting Zaandam voor het diner en het feest! Alleen had het bruidspaar pech met hun trouwauto. Uiteindelijk kwam het allemaal goed maar anders hadden ze lekker kunnen overnachten in hun “WipKip”…de caravan die ze kado gekregen hadden! 

2 dagen na dit alles vertrokken Petra en ik dan eindelijk op huwelijksreis naar Miami. Na eerst 3 dagen in Miami te zijn geweest vertrokken we dinsdagochtend rond 08:30 uur richting Key West. “Zet jij even een goede cd op” vroeg ik nog aan Petra toen we de eerste berichten op de radio hoorden….er zou een sportvliegtuigje het World Trade Center zijn ingevlogen. Het was 11 September 2001 en net als ik weet iedereen nog exact waar we waren of wat we aan het doen waren. Gekluisterd aan de radio reden we naar Key West, halverwege de reis even stoppen bij een restaurant. HIer zagen we live de Torens instorten. En ik dacht “dat kan niet, dat kan gewoon niet want ik heb er ooit bovenop gestaan!” Een werd uiteindelijk een huwelijksreis om nooit te vergeten! Oh ja…we moesten ook nog vluchten voor een heuse Tropical Storm!

2002 begint natuurlijk met het flappentappen van Euro’s! Brasil wint de wereldtitel voetbal en op Bali kost een bomaanslag 200 mensen het leven. In 2003 kopen Petra en ik ons eerste eigen huis in Leusden. Vaarwel binnenstad van Amersfoort! Vakantie vieren we weer in Spanje! Helaas is er weer een Spaceshuttle die zijn vlucht niet zou overleven. De Columbia verbrand bij terugkeer in de atmospheer. De jaren daarna wonen we met plezier in Leusden, gaat Italia met de Wereldbeker aan de haal in ’06 en lopen we, onverwachts, in 2007 tegen onze huidige woning in Amersfoort aan! 
Het was allemaal op het hoogtepunt van de ‘bubble’. Toen kon je nog eerst een huis kopen om vervolgens je oude huis binnen 9 dagen te verkopen! Ook was daar de eerste iPhone!

En dan kom ik aan in 2008, het jaar van mijn nominatie. Ik begin op 1 Februari te werken bij mijn huidige werkgever. En besluiten Petra en ik om weer eens een mooie rondreis door West en Midden USA te maken. Tijdens deze reis kwam de nieuwe cd van Coldplay – Viva La Vida uit. Het is naar alle waarschijnlijkheid dat dit de allerlaatste cd is geweest die we ooit gekocht hebben. De wereld van het (illegaal) downloaden kwam ook erg opzetten. En het bleek echt een perfecte RoadTrip cd te zijn….knalhard uit de speakers en meezingend reden Petra en ik over de Highways van de Verenigde Staten van Amerika.

Meteen vond ik het nummer Life in Technicolour geweldig en daar sluit ik deze 6e nominatie mee af. De single werd pas in 2009 uitgebracht met een hilarische videoclip en die wil ik jullie niet onthouden…..

Veel kijk- en luisterplezier!

Fijne avond!

Dag 7 op 30 Januari 2016

Dag 7 en de laatste dag van mijn nominatie. Het jaar…2013

Het jaar 2009 begint met de inauguratie van Barack Obama als President van de Verenigde Staten. Wat een ‘change’ was dat in de politiek! Ook landt er een vliegtuig in de Hudson Rivier in New York….de piloot werd als held bestempelt maar nadat de onderzoeken waren afgerond bleek het toch niet zo’n held te zijn! 

Petra en ik waren in Februari heerlijk naar Miami geweest en toen we terug gingen hoorden we dat er een vliegtuig was neergestort bij Schiphol. Het bleek om en vlucht van Turkish Airline te gaan. Toen wij de volgende ochtend boven Schiphol vlogen zagen we de crash site onder ons liggen. Best verkochte album dat jaar was trouwens 19 van Adele.

Oud & Nieuw vieren eind 2009 bij Philip en Marjon…in de stromende regen! Derhalve gingen Philip en ik rond 02:00 weer verder met het afsteken van vuurwerk, niet in dank afgenomen door de buurt smile-emoticon We besloten toen ook samen op vakantie te gaan naar Toscane in 2010. In het najaar volgde nog een trip naar Miami, wat nu toch wel onze favoriete wintervakantie bestemming leek te gaan worden. Nederland werd dat jaar 2e op het WK Voetbal in Zuid Afrika. Eén van de grootste hits dat jaar was van Shakira met Waka Waka! Eind 2010 sloten we af bij Hans en Bianca met een mooie Oud & Nieuw Party!

2011 en in Mei worden die memorable woorden uitgesproken “Ladies & Gentleman….we got him!” Na een zoektocht van vele jaren is Osama Bin Laden dan eindelijk gevonden en gedood. Het mastermind achter de 9/11 aanslagen. Is de wereld er beter van geworden? Helaas komt er (voorlopig) een einde aan het Spaceshuttle Project, de laatste Spaceshuttle vlucht komt veilig terug op Kennedy Space Centre. En is het wederom Adele die met haar album 21 aan het top van de ranglijsten staat. Petra en ik maken een mooie reis door de Midwest en East van de USA. Verliefd raken we op Chicago…zo verliefd dat we er onverwachts op Kerstavond weer zijn! We vieren er de Kerstdagen en genieten van elkaar, de stad en het prachtige weer! Oud & Nieuw maken we niet mee…jetlag

2012 begint in Februari met sneeuw…heel veel sneeuw! Prins Friso raakt in een coma na een ski ongeluk. De winter houdt Nederland in zijn greep. Temperaturen tot wel -18 en Elfsteden Koorts groeit maar het mag helaas niet zo zijn. Wel rijden vele honderden mensen de Tocht illegaal…geen kruisje! Ik was die dag bij Dorothe en Peter. Fantastisch mooi weer om op het ijs te staan. In het donker stonden ik, Riena en de kids ’s avonds op Raymond te wachten en ineens uit het donker verscheen hij! Wat een held! Even staan praten en als een dief in de nacht vertrok hij weer voor de laatste kilometers naar Sneek. Met Jan-Henk mag ik als VIP mee naar Sensation. Gaan Petra en ik op vakantie naar de USA. In het voorjaar naar Miami…en we spelen Golf! Paar maanden ervoor ons GVB gehaald en enorm fanatiek! In het najaar een Roadtrip van 10 dagen langs een aantal historische plekken in het Oosten van de USA. Waaronder de plek waar Flight 93 neerkwam op 9/11 in Shanksville, Pennsylvania. Enorm indrukwekkend om daar geweest te zijn. Psy met Gangnam Style was dé hit van 2012. Oud & Nieuw vierden we bij Jaap en Zita. DJ Hans was enorm op dreef! En Bianca ik zongen wat af!

En dan belanden we in 2013. Helaas wordt dit jaar gekenmerkt door het feit dat er steeds meer aanslagen worden gepleegd, bloedigste dat jaar de aanslag is in Nairobi, Kenia. Nietsvermoedende mensen die aan het winkelen zijn in een grote Mall worden zomaar onder vuur genomen en vele doden vallen. Raakt voormalig en 7-voudig Formule 1 coureur Michael Schumacher zwaar gewond bij een ski ongeluk en ligt lange tijd in een coma. Petra en ik maken weer een Roadtrip door de USA. Wie rijden van LA via Las Vegas, Salt Lake City, Yellowstone, Portland en Vancouver naar onze eindbestemming Seattle. Seattle de stad die al zo lang op ons lijstje stond. Seattle de stad van Nirvana, Jimi Hendrix en Pearl Jam. Maar ook de stad van Starbucks! De 2 jaren erna zouden we hier ook weer komen! Hits dat jaar kwamen van vooral Pharrel met Happy, Blurred Lines en Get Lucky! 

Maar mijn nummer van dat jaar komt van 2 jonge gasten uit Seattle (hoe toevallig) die met hun album The Heist eind 2012 de wereld gingen veroveren. Ik heb het hier over Macklemore & Ryan Lewis. Hun single Can’t Hold Us verscheen ergens in April dat jaar met een fantastische videoclip. Alles gefilmd in en rond Seattle. Toen ontdekte het grote publiek hun. Dit nummer is voor mij persoonlijk het beste nummer van de laatste 5 jaar! 

Klik op de link, zet het geluid lekker hard en geniet van de muziek, de tekst en de beelden! 

Helaas komt hiermee een einde aan mijn 7 dagen van nomineren maar ik heb het met heel veel plezier gedaan. En gezien alle reacties hebben jullie er ook van genoten. 

Rest mij niets anders dan nu Sven Bouman te nomineren om ons 7 dagen te verblijden met zijn favoriete muziek!

Fijn weekend allemaal!

 

Eén gedachte over “ 7 dagen van nominaties…..

  1. HEEL erg leuk om zo je hele historie te lezen en super hoe je het schrijft, top!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.